Novice

Tiguanova družina se povečuje

Četudi se druga generacija Volkswagnove uspešnice v razredu športno uporabnih vozil še ni pojavila na cestah, pa v Wolfsburgu že precej resno razmišljajo o razširitvi Tiguanove družine. Tako naj bi se v prihodnjih letih pojavil še sedemsedežnik ter kupejevska verzija.

new-2017-vw-tiguan-3-1600x1018

Nova generacija Volkswagnovega Tiguana, katerih so do sedaj prodali kar 2,6 milijona, prihaja letošnjo pomlad do prvih kupcev. A pri Volkswagnu že načrtujejo nove izpeljanke kompaktnega SUV, kar je potrdil tudi njihov inženir, Jochen Böhle.

Tako naj bi že naslednje leto predstavili verzijo s podaljšanim medosjem (2.791 mm namesto 2.681 mm) ter možnostjo sedmih sedežev, leta 2018 pa še kupejevsko izpeljanko, pri čemer bodo vse tri verzije slonele na Volkswagnovi MQB A2 platformi. Hkrati so pri drugem največjem avtomobilskem proizvajalcu na zemeljski obli obelodanili, da naj bi, podobno kot pri angleškem Land Roverju (Discovery, Defender, Range Rover) Tiguana pozicionirali kot samostojno podznamko.

Verzijo s podaljšanim medosjem naj bi VW proizvajal na Kitajskem in v Mehiki, pri čemer še ni dokončno znano, ali ga bodo ponujali tudi na evropskih tleh. Vse tri različice Tiguana bodo tako dodobra razširile ponudbo Volkswagnovih športno uporabnih vozil, katerim se kasneje pridruži še več kot 5 metrov dolg CrossBlue. Slednjega bodo proizvajali v ZDA (Chattanooga), njegov prihod v Evropo pa ni predviden.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: VW)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Koenigsegg, kralj avtomobilskih ključev
Citroën pred razkritjem detajlno predstavil kombi Spacetourer