Novice

Koenigsegg, kralj avtomobilskih ključev

Ob nakupu pregrešno dragega športnika igra pomembno vlogo tudi ključ, ki mora biti vsaj toliko izstopajoč kot avtomobil. Že tako privlačen in poseben ključ si številni lastniki še izboljšajo, proizvajalcem pa najbolj petične stranke prinašajo največje dobičke.

Porsche svojim kupcem ponuja ključ, ki je popolnoma enakega videza kot avto, Aston Martin ima ključ, narejen iz nerjavečega jekla in safirja, a kralj avtomobilskih ključev je postal švedski proizvajalec Koenigsegg.

Spletni medij SuperSpeeders se je dokopal do najbolj ekskluzivnega ključa, ki odpira Koenigesegg Agero. Neobičajen ključ ni kos serijske opreme in je bil posebej modificiran za potrebe pregrešno bogate stranke. Zaradi njegove ekskluzivnosti so zanj pripravili še posebno usnjeno torbico, kjer je varno spravljen kralj ključev.

Koenigseggov ključ je narejen iz platine in ima v mešanici dodanih še nekaj koščkov črnega oniksa. Na robu je obdan z diamanti skupne vrednosti 40karatov. Takšen ključ ni le pregrešno drag, temveč je tudi velik in težak. Lahko bi rekli – idealen ključ za idealen avto. Agera je namreč eden najhitrejših serijskih avtomobilov na svetu, cena dotičnega ključa pa lahko preseže tekmečevo ceno avtomobila.

Ključ naj bi bil po okvirnih informacijah vreden okoli 250.000 dolarjev, vendar švedski proizvajalec športnih vozil cene ni potrdil in je težko določljiva, saj gre za prvi in edini prototip ključa.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Koenigsegg. Video: SuperSpeeders.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nova generacija Michelinove pnevmatike Pilot Sport
Tiguanova družina se povečuje