Novice

Toyota je osvežila mali Aygo

Najmanjši Toyotin model je s prepoznavnim simpatičnim videzem ukradel marsikateri pogled od uvedbe leta 2014, po prenovi pa naj bi mu inženirji ob osveženem videtu namenili še nekoliko izboljšane vozne lastnosti.


Prepoznavni X na maski malega Ayga je preoblikovan v tridimenzionalno strukturo, nekoliko drugačna sta tudi prednja žarometa z dnevnimi lučmi ter zadnja žarometa. Celoten svetlobni podpis je oblikovan na način, da poudarja dinamiko, širino in stabilno držo avtomobila.

Prenova prinaša dve temnejši novi barvi ter razširjen nabor platišč, ki nakazujejo na bolj dodelan in resnejši videz. Podobno se v potniški kabini dogaja ob pogledu na merilnike z bolj tridimenzionalnim učinkom, novo barvo osvetlitve ter izbranimi detajli v sivi ali črni barvni shemi. Paketi opreme x, x-play ali najvišji x-clusiv so prilagojeni različnim željam in zahtevam kupcev, ponudbo pa razširjata dve posebni izdaji x-cite in x-trend.

Izboljšave se nadaljujejo na področjih vozne dinamike in zmogljivosti ob ohranjanju učinkovitosti v porabi ter zmanjšanju nivoja hrupa ter vibracij za večje udobje v vožnji. Litrski trivaljnik (53 kW) je med drugim pridobil nov sistem injektorjev, višje kompresijsko razmerje, nove komponente za zmanjšanje trenja ter naj bi proizvajal manj vibracij v prostem teku. Ob tem so inženirji posodobili nastavitve vzmetenja in krmiljenja za hiter in natančen odziv na voznikove zahteve.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Z elektromobilom se vozimo zastonj. Japaja.
Renaultov pogled v prihodnost