Novice

Toyota predstavila še priključno hibridnega Priusa

Na tokratnem avtomobilskem salonu v New Yorku, ki svoja vrata odpira jutri, bo Toyota predstavila priključno hibridno različico svojega Priusa. Prius Plug-in Hybrid se bo ponašal z boljšo avtonomijo, manjšo porabo, večjo hitrostjo ter rahlo preoblikovano zunanjostjo.

Medtem ko se je nova generacija Priusa že pojavila tudi na slovenskih cestiščih, je največji avtomobilski proizvajalec na zemeljski obli sedaj predstavil še njegovo priključno hibridno verzijo, katero so poimenovali »Prime«. Vanjo so vgradili litij-ionska baterijo s kapaciteto 8,8 kWh, ki omogoča (idealnih) 35 kilometrov vožnje v povsem električnem režimu, pri čemer je najvišja hitrost omejena na 135 km/h.  Obenem pa se lahko pohvali z izjemno normno porabo goriva, ki znaša zgolj 1,4 litra na 100 kilometrov ter izpustom CO2 (32 g/km).

Napram običajnejši različici ima priključni hibrid drugačno masko hladilnika ter sprednji odbijač, rahlo pa so preoblikovali še sprednje žaromete in meglenke. V notranjosti ni doživel večjih sprememb, omembe vredna pa je »inteligenta« klimatska naprava, ki uporablja električni kompresor ter toplotno črpalko med vožnjo v električnem načinu ter na ta način dodatno pripomore pri varčevanju z gorivom.

Novi priključno hibridni Prius Prime bo v salonih v jesenskih mesecih letošnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Toyota predstavila še priključno hibridnega Priusa"


honeybee
8 leta 27 dni nazaj

100 na papirju, nekje 80 v realnosti in lepi avti in ne tako grdi hibridi in električni pa bi me nakup zanimal 🙂

 
Odkrita tančica s Subarujeve Impreze
Svetovni avto leta 2016 je Mazda MX-5