Novice

Odkrita tančica s Subarujeve Impreze

Medtem ko so pri japonskem Subaruju že kar nekaj časa napovedovali novo generacijo priljubljenega modela Impreza, pokazali kar nekaj prototipnih različic, pa so sedaj končno pokazali tudi serijsko verzijo. Na voljo je kot petvratni hatchback ter štirivratna limuzina.

Nova petvratna Impreza, ki sloni na povsem novi globalni platformi, bo napram predhodnici 41 mm daljša, 38 mm širša ter 10 mm nižja, pri čemer se lahko pohvali tudi z izboljšano aerodinamiko. Nova platforma je hkrati doprinesla k izboljšavi strukturne trdnosti, ki je pri novi Imprezi povečana za kar 70 odstotkov, pri čemer za 40 odstotkov bolje absorbira energijo ob trku.

Obe karoserijski verziji bosta na voljo s posodobljenim dvolitrskim bokserskim bencinskim agregatom, ki se ponaša z večjo močjo (152 KM) ter manjšo porabo. Na voljo pa bo tudi že poznani CVT Lineatronic brezstopenjski avtomatski menjalnik s 7 navideznimi stopnjami, kakor tudi Subarujev tradicionalni simetrični štirikolesni pogon. Športnejši modeli se bodo ponašali še s tehnologijo za nadzor vektorjev navora, prepoznati pa jih bo mogoče po serijski 18-palčni obutvi ter nekaterih karoserijskih dodatkih v črni barvi.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Subaru.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mercedes-Benz GLC s kupejevskimi geni
Toyota predstavila še priključno hibridnega Priusa