Novice

Toyota predstavlja dirkalno navdahnjen koncept S-FR

Toyota je razkrila dirkalno različico koncepta S-FR, ki bo javnosti prvič predstavljen januarja na prihajajočem avtomobilskem salonu v Tokiu (Tokyo Auto Salon), enemu od pomembnejših svetovnih dogodkov s področja avtomobilskih modifikacij in tuninga.

Dirkalni koncept sloni na podobnem konceptu S-FR, ki je bil predstavljen pred nekaj meseci. Z belo barvo, agresivno zunanjo karoserijo, novo masko hladilnika, spremenjenim sprednjim odbijačem, ventiliranimi zračniki, podaljšanimi blatniki in večjimi črnimi platišči, drugačnimi pragovi in nižjim vzmetenjem je prava dirkaška zver. Povrh vsega so pri Toyoti na zadek namestili ogromen usmerjevalnik zraka in difuzor, ki ga krasi centralno nameščena izpušna cev.

S-FR Racing je 110 milimetrov daljši, 40 milimetrov širši in 50 milimetrov nižji od prvega kompaktnega koncepta, toda ohranja 2.480 milimetrov dolgo medosno razdaljo. Zaenkrat še ni nobenih informacij o masi, a zaradi povečane uporabe plastike, ojačane z ogljikovimi vlakni, lahko z zagotovostjo trdimo, da bo kar nekaj kilogramov lažji od običajnega koncepta S-FR.

Skrivnost je tudi pogonski agregat, a se pojavljajo govorice, da bo pod pokrovom motorja nameščen novi 1,5-litrski bencinski agregat s 130 ”konjskimi močmi” ali pa 1,2-litrski bencinski agregat s 114 ”konjskimi močmi”. Več informacij bo znanih kmalu, saj avtomobilski dogodek v Tokiu prične 15. januarja. Poleg koncepta S-FR Racing bodo na razstavnem prostoru prikazali še prenovljena koncepta Voxy G in Noah G.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Minija ne bo v Detroit in Ženevo
Lamborghinijev »stoletnik«