Novice

Minija ne bo v Detroit in Ženevo

Mini je po uvodnih govoricah tudi uradno napovedal umik z avtomobilskega salona v Detroitu naslednji mesec, za nameček pa bodo izpustili še predstavitev na avtomobilskem salonu v Ženevi.

Avtomobilske salone proizvajalci v splošnem izkoristijo za dve najpomembnejši zadevi: informiranje o novostih ter kot potrošniški dogodek. Medtem ko je salon v Chicagu brez dvoma potrošniški dogodek, pa avtomobilska salona v Ženevi in Detroitu služita predvsem za informiranje javnosti. Sodeč po uradni izjavi pa so se pri Miniju odločili, da ravno zaradi tega pozicioniranja spustijo dva izmed najpomembnejših avtomobilističnih dogodkov na svetu.

”Skupina BMW potrjuje, da Mini ne bo zastopan na avtomobilskem salonu v Detroitu in Ženevi. Odločitev odraža Minijevo novo produktno in znamkino strategijo, ki je bila predstavljena javnosti 24 junija 2015. Del nove strategije je usmerjanje na izbrane avtomobilske salone in povečana angažiranost z dogodki, ki povečujejo Minijev doseg do ostali pomembnih ciljnih skupin,” je dejala Mariella Kapsaskis, tistkovna predstavnica pri Mini ZDA.

Odhod Minija je potrdil še Max Muncey, tiskovni predstavnik ameriškega avtomobilskega salona v Detroitu: ”NAIAS je eden redkih avtomobilskih salonov, ki nosi mednarodno oznako. Zato raje ustvarjamo novice za svetovne medije in ne služimo kot potrošniški sejem. Minijeva odločitev je odraz tega pozicioniranja,” je izjavil Muncey.

Po podatkih Munceya je prejšnje leto salon obiskalo preko 5.000 novinarjev, kar je dvakrat več kot na avtomobilskem salonu v Los Angelesu, kjer je Mini predstavil novi kabriolet in model Clubman. Trenutno ni znano ali se bo Mini na oba dogodka vrnil v letu 2017 oziroma na katerih salonih se bo pojavil v letu 2016.

V Detroitu januarja naslednje leto ne bo niti skupine Jaguar Land Rover in Tesle.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Avtomobilizem.com.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Lancia Ypsilon porazno na testu Euro NCAP
Toyota predstavlja dirkalno navdahnjen koncept S-FR