Novice

Toyotina arhitektura za prihodnost

Toyota je razkrila novo arhitekturo TNGA, na kateri bodo zasnovana številna globalna vozila ter bo, poleg zmanjšanja stroškov, poskrbela za nižjo porabo in večjo moč vozil.

Toyota New Global Architecture oziroma krajše TNGA bo drastično izboljšala osnovno moč ter povečala privlačnost vozila z uporabo lažjih in bolj kompatnih komponent, hkrati pa znižala težišče vozila za lepši končni videz. Japonski proizvajalec pričakuje, da bo na novi arhitekturi do leta 2020 slonela kar polovica vseh njihovih prodanih vozil.

Prihod arhitekture TNGA  bodo pospremili novi agregati, ki bodo prepričali s 25 odstotkov manjšo povprečno porabo in s 15 odstotkov večjo skupno močjo. Pri Toyoti pričakujejo, da bo s prihodom nove arhitekture in izboljšanimi bencinskimi motorji povprečna poraba hibridnih vozil za 15 odstotkov nižja. TNGA dodatno prinaša manjše stroške proizvodnje in razvoja vozil, zato bo nižja tudi investicija za razvoj novih modelov.

Toyota bo arhitekturo TNGA začela uporabljati z novim, srednje velikim modelom, ki bo imel pogon na sprednji kolesni par in naj bi na ceste zapeljal proti koncu leta. Novincu bodo sledila še izbrana srednje velika in velika vozila s pogonom na sprednji kolesni par, pozabili pa naj ne bi niti na vozila s pogonom na zadnji kolesni par.

Avtomobilizem.com (Vir: Worldcarfans. Foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Oplovo usmerjanje svetlobe s pogledom
Audi, Toyota in Porsche prenovili svoje dirkalnike LMP1