Novice

Toyotini električni kombiji za pet občin območja Triglavskega narodnega parka

V petih občinah območja Triglavskega narodnega parka (TNP) bodo z električnimi kombiji Proace Verso in storitvami ToyotaGo skrbeli za izboljšanje osebne mobilnosti lokalnih prebivalcev ter zmanjševanje prometne obremenitve v zavarovanem območju.

Gregor Mauko, direktor podjetja Toyota Slovenija, je v preteklem tednu predal pet baterijsko-električnih kombijev Proace Verso Javnemu zavodu Triglavski narodni park (TNP). Toyotine kombije so v uporabo prevzeli župani petih občin na območju TNP – Bohinja, Bovca, Tolmina, Kobarida in Kranjske Gore.

Električne kombije bodo uporabljali v povezavi s storitvijo prevoza na zahtevo ToyotaGo, ki spada med trajnostne mobilnostne rešitve znamke Kinto. Namenjeni so potrebam lokalnega prebivalstva, za izboljšanje osebne mobilnosti ter posledično kvalitete življenje tudi v najbolj odmaknjenih krajih. Poleg tega jih bodo v občinah TNP v turistični sezoni uporabljali za zmanjševanje prometne obremenitve. Tovrsten pristop k zagotavljanju javnega potniškega prevoza naslavlja številne ovire, s katerimi se soočajo v občinah TNP, hkrati pa prispeva k zniževanju škodljivih emisij v zavarovanem območju.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nissanov lok do prihodnosti: 30 novih modelov v treh letih
Defender Octa prihaja z bencinskim V8 in novim zračnim vzmetenjem