Novice

Defender Octa prihaja z bencinskim V8 in novim zračnim vzmetenjem

Britanski proizvajalec prestižnih športnih terencev je najavil prihod novega visokozmogljivega modela Octa, ki bo na voljo z bencinskim osemvaljnikom.

Leto 2024 bo pri znamki Defender v znamenju prihoda novega modela Defender Octa, ki bo predstavljal vrh njihove ponudbe. Najmočnejši model znamke bo postal tudi po zaslugi zmogljivega bencinskega motorja, izjemne lastnosti terenske vožnje pa naj bi zagotavljalo vzmetenje 6D Dynamics z nadzorom vzolžnega in prečnega nagibanja.

Blago-hibridni pogonski sklop za večjo učinkovitost

Pod motornim pokrovom novega Defenderja Octa bo nameščen bencinski osemvaljnik (V8 Twin Turbo) v kombinaciji s tehnologijo blagega hibrida in podporo dveh turbin, prihajajoči model pa postaja najmočnejši Defender vseh časov. Kot prvi model znamke bo na voljo z novim zračnim vzmetenjem, pri katerem hidravlično povezana tehnologija 6D Dynamics vključuje inovativni sistem za nadzor vzdolžnega in prečnega nagibanja. Sistem naj bi omogočal ohranjanje vodoravne lege pri pospeševanju, zaviranju in zavijanju ter obenem povečal neodvisni hod in povezanost koles celo na najzahtevnejših terenih.

V znamenju diamanta

Novi Defender Octa so poimenovali po zgledu oblike diamantnega oktaedra, ki poudarja prestiž, kot vodilna nit pa se grafika diamanta pojavlja tako v notranjosti kot tudi na posameznih elementih zunanjosti. Po besedah Marka Camerona, generalnega direktorja znamke Defender, so njihovi modeli sinonim za sposobnost vožnje po vseh terenih, prihajajoči model pa bo z inovativno tehnologijo in zmogljivostjo obstoječe značilnosti njihovih modelov povzdignil na novo raven. Dodal je še, da ime in grafična oznaka Defenderja Octa predstavljata moč, odpornost in zaželenost, nova grafična oznaka pa bo v prihodnosti označevala vse vodilne modele znamke Defender.

Model, ki je bil deležen najbolj izčrpnega razvojnega režima v zgodovini znamke, bo predstavljen v letošnjem letu, potencialni kupci pa bodo povabljeni k udeležbi na ekskluzivnih vnaprejšnjih ogledih v okviru nove globalne serije Defender Elements.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Defender.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Toyotini električni kombiji za pet občin območja Triglavskega narodnega parka
Volkswagen R postaja samostojna znamka električnih športnikov