Novice

Trije modeli, vsakemu svoj BMW motor

Igralec Janez Hočevar – Rifle, Predrag Trkulja in Rok Perko. Trije prav posebni modeli, vsak s svojim, prav tako posebnim motociklom znamke BMW Motorrad.

Na današnji kratki prireditvi je Samo Trpin, direktor BMW Motorrad Slovenija, formalno predal v uporabo nove motocikle, oplemenitene z izpušnimi sistemi Akrapovič, igralcu Janezu Hočevarju – Rifletu, smukaču Roku Perku in predsedniku mednarodne organizacije BMW klubov Predragu Trkulji.

Vsi trije znani obrazi si ne bi mogli biti bolj različni. Tu je Rifle, najprijaznejši obraz med slovenskimi igralci. Predrag, ki so ga danes (zaradi visoke rasti) poimenovali kar največja reklama za BMW, sicer pa dolgoletni združevalec ljubiteljev motociklov ter inštruktor varne vožnje. In nenazadnje Rok, smukač, olimpijec in najmlajši v druščini, ki ni mogel skriti navdušenja nad motociklom, s katerim si bo po naporni sezoni privoščil nekaj uživanja: »Pri BMW R nineT mi ni všeč samo motorno kolo kot takšno, ampak tudi zgodba v ozadju. To je motorno kolo za resnično uživanje. Všeč mi je tako po dizajnerski plati, kot tudi po tehnični. Pri izdelavi so resnično mislili na vse detajle. Meseci, ko sem čakal na motor, so bili eni izmed mojih najtežjih do sedaj – dobesedno tresel sem se od pričakovanja.«

Janez Hočevar – Rifle je ob prevzemu med drugim povedal: »BMW je res nekaj posebnega. Letošnji RT je moj četrti po vrsti in za vsakega mislim, kako dober je. Da se ga ne da izboljšati. A Bavarci me vedno znova presenetijo – letošnji je pa res najboljši do sedaj. Lahko ga je voziti, hudo odziven je, s poskočnim agregatom, v primerjavi s prejšnjim je popolnoma drug motor. Skratka, na njem sem zopet mlad in z njim uživam.«Tudi tokrat ni mogel iz svoje kože in se je do novega motocikla odpravil kar s »svojim drugim prevoznim sredstvom« – rolatorjem.

Predrag Trkulja, dolgoletni motorist je z nasmehom svoj prilagojeni motocikel poimenoval kar »Predrag Edition« in povedal: »To je moj šesti Adventure po vrsti. Zdi se mi, da v BMW kar nekako vedo, kakšen motocikel morajo narediti zame. Nenehno sem na poti, v zadnjem vikendu sem prevozil 2.000 kilometrov. GS Adventure je motorno kolo, ki mi odlično služi na vseh mojih poteh.«

BMW RT 1200 RT
R 1200 RT je za sezono 2014 prenovljen. Najpomembnejša novost je zračno/oljno hlajen dvovaljni agregat s 1.170-kubičnimi centimetri in z močjo 92kW (125 KM), poznan iz modela 1200 GS, ki je umeščen v popolnoma nov in lažji okvir, ki zagotavlja lažje, tudi natančnejše upravljanje motornega kolesa. S takšnim motornim kolesom, tudi v paru ni cilja, ki bi bil predaleč.

BMW R nineT
Pri BMW so začeli izdelovati motorna kolesa pred več kot devetdesetimi leti. Njihovo prvo motorno kolo R 32 iz leta 1923 je imel boksersko zasnovo agregata. Novi R »devetdeset«, ki ima 1.170-kubičnih centimetrov in 81 kW (110 KM) jo ohranja. Je kot darilo tovarne sebi in vsem tistim motoristom, ki so v zadnjih letih plastične dvokolesne plime iskali nekaj več.

BMW R 1200 GS Adventure
Letošnjo sezono prenovljen Adventure, v katerem basira dvovaljni zračno/oljno hlajeni dvovaljnik, z 92 kW (125KM), nadaljuje več kot 30 let staro zgodbo modelov GS. Robusten Adventure je namenjen vsem, ki jim je cilj rajžanje okoli sveta, bodisi po cestah ali brezpotjih. S svojo robustnostjo kljubuje obremenitvam in manj prijaznim razmeram.

Avtomobilizem.com (Vir: BMW. Foto: Urška Radolović)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Česa se je naučila Toyota po svojih vpoklicih?
Hyundai-Kia prevzela prestol najbolj ”zelenega” proizvajalca vozil