Novice

Trivaljnik za Audija A1 in A3

Audi načrtuje vgradnjo trivaljnika v njihov najmanjši model A1, kasneje pa še v A3.

Audijev izvršni direktor Rupert Stadler je za AutoExpress na letošnjem avto salonu v Pekingu povedal: ”V prihodnosti bo pri modelu A1 in A3 osnovna izbira postal trivaljni agregat. Poleg obilice navora nam vliva tudi dober občutek v vožnji.” Potrdil je še, da bo novi motor najprej na voljo v manjšem A1, ki mu bo kasneje sledil večji brat A3.

Veliko več časa bo preteklo, da bomo ugledali najnovejše trivaljnike tudi v večjih Audijevih modelih. ”Za zdaj načrtujemo vgradnjo le v začetne modele. Nismo prepričani ali bi trg dobro sprejel trivaljne agregate v večjih modelih. A pustimo času čas, saj se je v zadnjih 10-15 letih marsikaj spremenilo. Izjemno priljubljene šestvaljnike so uspešno zamenjali štirivaljniki,” je še dejal g. Stadler.

Pri Volkswagnu že imajo v svoji ponudbi uspešen trivaljni agregat. Litski bencinski TSi motor je ob 1,4-litrskemu dizelskemu motorju del pogonske ponudbe modela Polo. Trenutno trivaljnik postreže z največjo močjo 66 kilovatov (89 konjskih moči), vendar načrtujejo popravke, ki bodo moč primerno povečali za vgradnjo v A1. Stadler je potrdil, da pri Audiju še vedno polagajo veliko upov v priključno hibridno tehnologijo. Letos nameravajo začeti s prodajo Audija A6 plug-in na Kitajskem, kmalu pridejo na vrsto ostali trgi. Priključno hibridno izvedbo bodo dobili še modeli  Q7, A7 in A8.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoexpress. Foto: Urban Acman)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Trivaljnik za Audija A1 in A3"


zoranv12
9 leta 11 meseci nazaj

ja, seveda; Točno se vidi, da je vse v glavah zahojenih kritikov z opranimi možgani s strani naftnih lobijev skozi marketing in propagando. NE poznam nikogar, ki se ne bi zgražal, da imamo v polotu trivaljni motor. Pa ne poznam neobenega drugega razloga, razen zgoraj napisanega. Primitivizem.

 
Nissan, ki se čisti sam
Apple s patentom nad moteče SMS-e