Novice

Naslednja Škoda Fabia bo še vedno na voljo kot karavan

V času, ko vse več kupcev in z njimi tudi avtomobilskih proizvajalcev beži stran od mini karavanov k malim križancem in terencem, je Škoda potrdila, da bo naslednja generacija Škode Fabie še naprej na voljo tudi kot karavan.

Škodin vodja upravnega odbora Thomas Schaefer je pred nekaj dnevi potrdil, da bodo v ponudbi obdržali mali karavan. Nadaljeval je, da je to zelo pomembno pri uresničevanju njihove zaveze ponuditi trgu cenovno dostopno in uporabno mobilnost v vstopnih avtomobilskih segmentih.

Na prvi pogled se zdi to presenetljiva poteza, saj imajo v ponudbi tako Kamiq kot tudi malo večji Karoq. Kot je dobro znano, oba, vsak s svojimi argumenti, privabljata pretežno kupce, ki so nekoč posegali po malih karavanih in enoprostorcih. A drugi, širši pogled po avtomobilskem trgu v Evropi pokaže nekaj več smisla v tej odločitvi Škode. Po umiku še dveh (iz vrst že tako sila razredčenih) tekmecev v podobi Renaulta Clio Grandtour ter Peugeota 208 SW ostaja Škoda Fabia Combi praktično sama na tržišču malih karavanov.

Škoda poroča, da je delež karavanov v prodaji Fabie 34-odstoten, kar je očitno za Škodo še en dovolj tehten razlog, da poskusijo srečo z njo tudi v četrti generaciji modela. Je pa res, da ni čisto jasno, ali številka velja za celotno 20-letno obdobje prodaje vseh treh generacij Fabie ali samo za tretjo generacijo. Kakorkoli, Škoda je v teh dveh dekadah – prvo generacijo je predstavila leta 2000 – prodala nekaj več kot 1,5 milijona enot Fabie. Četrta generacija bo predvidoma zapeljala v prodajne salone nekje sredi prihodnjega leta.

Pod črto ostaja Fabia z dobrimi 80.000 primerki med januarjem in oktobrom 2020 drugi najbolje prodajan model znamke. Prekaša jo samo Octavia, saj so v istem časovnem obdobju prodali nekaj več kot 145.000 enot.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Tudi Japonska napoveduje konec prodaje avtomobilov s klasičnim pogonom
Pandemija je povzročila rast povpraševanja po starejših rabljenih avtomobilih