Novice

Tudi v Avstriji bodo posodabljali programsko opremo dizelskih avtomobilov

Volkswagen, Mercedes-Benz in Renault bodo v Avstriji posodobili programsko opremo v 600.000 dizelskih avtomobilih.

Avstrijski minister za transport Jörg Leichtfried je naznanil, da se je s proizvajalci avtomobilov dogovoril za posodobitev programske opreme v 600.000 dizelskih vozilih z namenom zmanjšanja onesnaževanja zraka. Naša severna soseda s tem sledi nemškemu zgledu, kjer nameravajo BMW, Mercedes-Benz, Opel in Volkswagen skupaj vpoklicati kar 2,5 milijona starejših dizelskih avtomobilov.

Vpoklicu naj bi sledili ukrepi, s katerimi bi uporabnike starejših dizelskih avtomobilov s finančnimi spodbudami prepričevali v nakup nove, okoljsko bolj sprejemljive alternative. Za kupce novih električnih avtomobilov naj bi tovrstne spodbude (subvencija + popust) znašale okvirno 10.000 evrov na vozilo.

Volkswagen, Mercedes-Benz in Renault, ki se jim bo morda pridružil še BMW, bodo posodabljali programsko opremo, medtem ko naj bi se jim ostali proizvajalci avtomobilov pridružili le v bonusnem programu. Popusti, ki jih bodo znamke določile individualno glede na model kupčevega rabljenega vozila, bodo dodani obstoječim subvencijam, ki jih vlada namenja nakupu nizkoemisijskih vozil.

Na sestanku z ministrom so bili prisotni predstavniki znamk Mercedes-Benz, BMW, Kia, Ford, Renault, Porsche, Volkswagen, Audi, Seat, Škoda, Hyundai, Mitsubishi in Opel.

Načrtovana posodobitev programske opreme, s katero naj bi zaključili spomladi 2018, naj bi bila enaka kot v Nemčiji. Medtem ko proizvajalci zagotavljajo, da zmanjšuje emisije dušikovih oksidov za 25-30 %, je stališče kritikov nemškega načrta, da naj bi bile rezultat v praksi le 2-3 % nižje emisije. Predstavnik nemškega transportnega ministrstva je še povedal, da se s proizvajalci niso dogovorili za posodobitve strojne opreme, a naj bi o slednjih še govorili v prihodnosti.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News Europe. Foto: Avtomobilizem.com)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Spremenjeno pomenovanje Audijevih modelov bo vključilo nove pogonske alternative
Prihaja Ferrari Portofino, snemanje reklame v Sloveniji