Novice

BMW, Mercedes-Benz, Opel in Volkswagen bodo skupaj vpoklicali 2,5 milijona dizelskih avtomobilov

Nemška avtomobilska industrija se je v dogovoru z vlado odločila za serijo prostovoljnih vpoklicev za motorje z emisijskim standardom Euro5 in delnim vpoklicem za motorje Euro6. S to potezo želijo rešiti dizelsko tehnologijo pred propadom in zadržati naraščajoče omejevanje vožnje starejšim dizelskim avtomobilom v mestnih središčih.

Dogovor so proizvajalci z vlado podpisali na državnem forumu o dizlih. Hkrati so pri BMW-ju sporočili, da bodo ponudili 2.000 evrov ugodnosti za lastnike avtomobilov z vgrajenim dizelskim motorjem Euro4, ki bi bili pripravljeni zamenjati svoje vozilo za novo vozilo z izpustom emisij, nižjim od 130 g/km (NEDC).

”Avtomobilska industrija se zaveda, da je izgubila velik del zaupanja. Moramo in bomo delali trdo, da bi si ga povrnili. To je bistvena skrb za industrijo – je v našem interesu, interesu naših kupcev in zaposlenih, kot tudi v interesu celotne države, ” so v izjavi zapisali pri nemškem združenju avtomobilske industrije VDA.

Vpoklice bodo izvedli pri BMW-ju, Daimlerju, Oplu in Volkswagnu. Skupaj bodo v servisne delavnice poklicali približno 2,5 milijona dizelsko gnanih vozil, kjer jim bodo nadgradili programsko opremo, da bi za 25-30 odstotkov zmanjšali izpuste emisij NOx. Volkswagen je do sedaj že popravil dodatnih 2,5 milijona dizelskih vozil, povezanih z emisijsko afero. Kot so dejali pri VDA, je nadgradnja vozil mogoča zaradi tehničnega razvoja pri upravljanju izpušnih plinov ter zaradi izboljšanega nadzora motorja v zadnjih letih. Obisk servisa bo za lastnika vozila brezplačen in ne bo imel vpliva na zmogljivosti, povprečno porabo ali servisne intervale.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "BMW, Mercedes-Benz, Opel in Volkswagen bodo skupaj vpoklicali 2,5 milijona dizelskih avtomobilov"


pskoda
9 meseci 17 dni nazaj

Motor, ki ga ima moj avto je po njihovo bp, zato mene ker tudi dela bp mi za vse ostalo dol visi. Še kakšno leto bo zdržal potem gre pa itak v prodajo

nered
9 meseci 17 dni nazaj

@pskoda “S to potezo želijo rešiti dizelsko tehnologijo pred propadom” ; )

 
Fordov Mustang je lahko tudi tih
Nemški konzorcij za proizvodnjo baterij

Več vsebin

Novice

BMW, Mercedes-Benz, Opel in Volkswagen bodo skupaj vpoklicali 2,5 milijona dizelskih avtomobilov

Novice

Mercedes-Benz bo vpoklical tri milijone dizelskih vozil

Novice

Volkswagen nad emisije CO2s hibridno tehniko in zemeljskim plinom

Predstavitve

Spoj čustev in tehnike

Mercedes-Benz CLS: slovenska predstavitev
Testi

Udobje na prvem mestu

Mercedes-Benz E220d model T
Novice

Mercedes-Benz razkril podaljšani limuzinski razred A

Novice

Seat in Volkswagen napovedujeta vpoklic na račun varnostnih pasov

Testi

Gosposki pustolovec

Mercedes-Benz E 220 d 4MATIC All Terrain