Novice

Tukaj je Alaskan, Renaultov prvi poltovornjak

Renaultov prvi poltovornjak je končno ugledal luč sveta.

Renault Alaskan je nastal na enaki osnovi kot nedavno prenovljena Nissan Navara in je oblikovan skoraj identično, kot je bilo videti na odlično sprejetem konceptu. Poltovornjak bo na cesti izstopal s pomočjo velike maske hladilnika, mišičastih stranskih linij, izoblikovanih bokov in dnevnih žarometov LED v obliki črke C.

Pod pokrovom motorja se skriva 2,3-litrski dizelski agregat twin turbo, ki bo na voljo s 118 ali 140 kilovati moči. Pri Renaultu so se odločili za zaporedni sistem turbin, saj manjše turbo puhalo svoje delo opravlja pri nižjih hitrostih in vrtljajih, večji pa v igro vstopi pri višjih obratih in hitrostih. Na določenih trgih bosta na voljo še 2,5-litrski bencinski in dizelski agregat. Za prenos moči bo serijsko skrbel 6-stopenjski ročni menjalnik, opcijsko pa bo na voljo še 7-stopenjski samodejni menjalnik.

Različice s pogonom na vsa štiri kolesa bodo imele nameščeno elektronsko delno zaporo diferenciala, ki individualno zavira hitrejše kolo na osi in s tem izboljšuje oprijem na cesti. Renault bo najbolj zahtevnim terenskim kupcem ponudil tudi zaklep zadnjega diferenciala z mehansko zaporo. Z 230-milimetrsko oddaljenostjo od tal je Alaskan namenjen širokemu krogu kupcev.

V potniški kabini sta nameščena 5-palčni zaslon na dotik in sistem kamer za 360 stopinjski pogled okoli avtomobila. Alaskan bo sprva na voljo v Kolumbiji, proti koncu leta pa bo zapeljal še na ostale trge Južne Amerike. Renault ga želi pripeljati tudi v Afriko in Evropo –  zaenkrat pa ni znano kdaj.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Tukaj je Alaskan, Renaultov prvi poltovornjak"


Ivan36
7 leta 9 meseci nazaj

No po enih 10 let tudi EU. daje samo značke na preverjena vozila! Plastika pa je itak poceni za oblikovanje odbijačev in luči za znamko.

DX5050
7 leta 9 meseci nazaj

Tole pa zgleda precej vredu 🙂

 
Temna plat samodejne vožnje
Daimler z inovativnim patentom