Novice

Turk s prepričljivim nastopom na reliju v Velenju

Zadnji majski vikend je prinesel drugo dirko za pokal slovenskega državnega prvenstva v reliju in drugo zmago posadke Turk-Kacin v Peugeotu 208 T16.

Druga preizkušnja v sklopu državnega prvenstva se je tokrat pričela v petek zvečer s ceremonialnim startom, na seznamu sodelujočih pa se je znašlo 65 posadk iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Avstrije, Nemčije, Madžarske, Srbije in Češke, saj štejejo rezultati tudi v pokalu Mitropa.

velenje fuchsSobotno jutro je prineslo zgodnji začetek hitrostnih preizkušenj, organizatorji so jih pripravili 12 v skupni dolžini 104 km. Konec dneva je z dirkanjem uspešno zaključilo 43 posadk, med katerimi sta bila najbolj prepričljiva lanska zmagovalca – Rok Turk je s sovoznico Blanko Kacin v Peugeotu 208 T16 pred drugouvrščenim Claudiem De Ceccom v Hyundaiju i20 R5 nabral minuto in 17 sekund prednosti, na tretjem mestu pa je tekmovanje zaključil Madžar Gergely Fogasy v dirkalniku Peugeot 208 R5. Turk in Kacinova sta bila najhitrejša kar na desetih hitrostnih preizkušnjah, dve pa jima je speljal De Cecco.

Med prvo deseterico v skupni razvrstitvi so tekmovanje zaključile še štiri slovenske posadke, Humar in Cevc (Peugeot 208 R2) na 6. mestu, Novak in Ocvirk (Opel Adam R2) na 7. mestu, Grossi in Kavčič (Citroen C2 R2) na 9. mestu ter brata Fakin (Peugeot 208) na 10. mestu.

V razvrstitvi po skupinah je prvo mesto v diviziji I pripadlo Bojanu Velkavrhu (Volkswagen Polo 1.4) pred Juretom Jerebom (Volkswagen Polo 1.4) in Miho Prekom (MG ZR 105), v diviziji II Aleksu Humarju (Peugeot 208 R2) pred Timom Novakom (Opel Adam R2) in Markom Grossijem (Citroen C2 R2) ter v diviziji III Alešu Zrinskemu (BMW M3) pred Martinom Mlinarjem (Renault Clio) in Miho Mušičem (Lancia Delta HF Integrale).

Naslednja dirka, ki šteje za državno prvenstvo, bo na sporedu 29. in 30.junija v Železnikih.

Avtomobilizem.com (Foto: Uroš Modlic, ekipe.)

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Novi član Citroënove družine športnih terencev tudi na evropskem trgu
Zmagovalci izbora Gospodarsko vozilo leta 2018