Novice

Zmagovalci izbora Gospodarsko vozilo leta 2018

Na zaključni slovesnosti v okviru prireditve Transport Show 2018 sta uredništvi revij Transport & Logistika ter Mehanik in voznik že trinajstič razglasili zmagovalce izbora za slovensko Gospodarsko vozilo leta.

Izbor je tudi tokrat obsegal štiri kategorije: tovornjak leta, dostavnik leta, poltovornjak leta in avtobus leta. V prvem delu izbora so med kandidati glasovali bralci revij z elektronskim glasovanjem in poštnimi glasovnicami, v drugem delu pa je svoje mnenje po različnih kriterijih dodala novinarska žirija.

Slovenski tovornjak leta 2018 je postal DAF XF/CF pred finalistoma Scanio XT in Ivecom Stralis X-Way. Slovenski dostavnik leta 2018 je Ford Custom, ki je bil še nekoliko bolj prepričljiv kot Iveco Daily Blue Power in Renault Kangoo Z.E. 33. Med avtobusi je pred Ivecom Crossway LE Natural Power in Mercedes-Benzom Tourismo RHD prevzel naslov Slovenski avtobus leta 2018 MAN-ov Lion’s Coach. Z naslovom Slovenski poltovornjak leta 2018 so nagradili Mercedes-Benzov razred X, ki je bil letos v svoji kategoriji edini kandidat.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Tehnis.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Turk s prepričljivim nastopom na reliju v Velenju
Najpopularnejši avtomobilski modeli v Evropi