Novice

Ukradenih več tisoč Mercedesovih navigacij

V Baden-Badnu v Nemčiji se je pričel sodni proces zoper bivšega delavca v Mercedesovi tovarni, ki je ukradel kar 2.595 navigacijskih naprav ter jih kasneje preprodajal preko spleta.

Konec lanskega leta je nemška policija aretirala devetindvajsetletnega delavca v Mercedesovi tovarni v Rastattu, ki leži v bližini francoske meje, zaradi kraje navigacijskih naprav. Že meseca marca lanskega leta je varnostna služba v tovarni našla zapuščena nahrbtnika, polna navigacijskih naprav, podjetje pa je junija vložilo prijavo zoper kaznivo dejanje kraje. Policija je prišla na sled zaposlenemu v omenjenem Mercedesovem obratu, ki je naprave preprodajal preko interneta že od konca leta 2012. Pri nečednem poslu so sodelovali še njegova triindvajsetletna žena ter dva sostorilca. Policija je tatu aretirala skupaj z ženo v Wuppertalu, ravno ko je želel prodati 120 ukradenih naprav.

Izučeni mehatronik je tako ukradel kar 2.595 navigacij ter oškodoval podjetje za 1,5 milijona evrov. V ponedeljek se je na Okrajnem sodišču v Baden-Badnu pričelo sojenje zoper malopridneža z branjem obtožnice. Obtožen je kraje v 50 primerih, medtem ko je njegova žena obtožena sostorilstva v petih primerih. Po ocenah sta s preprodajo ukradenega blaga zaslužila okrog 260.000 evrov.

Avtomobilizem.com (Vir: motor-talk.de. Foto: Chan.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Lexus pohitel s predstavitvijo GS F
Tudi Toyota odpira patente