Novice

Urus bo prvi velikoserijski hibridni Lamborghini

Kot je potrdil vodja oddelka za razvoj in raziskave pri Lamborghiniju, bo na ceste kmalu zapeljal športni terenec Urus, ki bo prvi produkcijski Lambroghini s hibridnim pogonom.

Kot so zapisali pri britanskem mediju Autocar, je Maurizio Reggiani izjavil, da bo Urus na voljo izključno kot priključni hibrid. Enako je pred časom napovedal že izvršni predsednik Stephen Winkelmann, zato besede italijanskega strokovnjaka niso posebno presenečenje.

Je pa zato večje presenečenje, da bo imel Urus zagotovo nameščen osemvaljni bencinski agregat twin turbo. Kot je razložil Raggiani, so se enostavno morali odločiti za motor takšnega kova, saj prinaša obilico potrebnega navora. Zanimivo bo videti, kako bodo združili velik bencinski agregat z elektro motorjem, ki prav tako prinaša veliko navora in lahko dodobra dvigne končne številke. Kaj lahko pričakujemo, so Italijani pokazali z zapeljivim konceptom Asterion, ki je s pomočjo 5,2-litrskega desetvaljnika in treh elektromotorjev ustvaril 669 kilovatov moči. Glede na manjši motor bo končna številka zagotovo nižja, a bo glede na pedigre znamke Urus s svojimi zmogljivostmi zagotovo jemal sapo.

Lamborghini bo sledil tradiciji in kljub terenski obliki zagotovo ustvaril pravo športno vozilo. Žal se bodo odrekli atmosferskemu motorju, a to je cena, ki jo morajo ljubitelji klasike plačati za izredne zmogljivosti, ki še vedno dosegajo okoljske norme.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Lamborghini.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Oznaka Turbo za podaljšano različico Panamere Executive
Čas sprememb