Novice

V pričakovanju nove generacije Renaultovega Clia

Pri francoskem Renaultu bodo v začetku naslednjega leta predstavili peto generacijo enega njihovih najpomembnejših avtomobilov. Najnovejša izvedba modela Clio, pod obliko katero se podpisuje nizozemski dizajner Laurens van den Acker, naj bi se oblikovno v veliki meri naslanjal na večjega Megana ter se obenem ponašal z dramatično spremenjenim notranjim interierjem.

Renaultov model Clio, ki je sicer prvič med kupce zapeljal že leta 1990, naj bi se po izjavah prvega oblikovalca na zunaj v dobršni meri naslanjal na model Megane, pri čemer so si posamezne detajle sposodili tudi od konceptnega Symbioza. A novi Clio bo vseeno ohranil nekatere že poznane elemente, med katerimi se bo ponovno znašla skrita zadnja kljuka, ki bo integrirana v stebriček C.

A Renaultovi oblikovalci naj bi tokrat precej več pozornosti namenili notranjosti, ki naj bi se ponašala pri bolje opremljenih različicah s popolno digitalizacijo (dva zaslona) ter povsem novim info-zabavnim sistemom. Pri Renaultu tako želijo, da bi notranjost novega Clia ponudila precej drugačno izkušnjo kot njegova najbližja rivala iz Nemčije (Volkswagen Polo, Ford Fiesta).

Pod motornim pokrovom nove generacije Clia, ki bo nastajal na že poznani koncernski platformi CMF-B, se bodo znašli 1,0 in 1,3-litrski turbobencinski agregati ter tudi 1,5-litrski turbodizel. Slednji naj bi imel vgrajeno tehnologijo blagega hibrida, ki se bo imenovala Eco2, a naj bi bila na voljo malce kasneje. Leta 2020 pa naj bi bila predvidoma predstavljena tudi najbolj popoprana različica RS, pri kateri pa še niso povsem znane tehnične lastnosti.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Avtomobilizem.com.)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "V pričakovanju nove generacije Renaultovega Clia"


Skyen
2 leta 3 meseci nazaj

Razočaranje, če ga res ne bodo pokazali v Parizu, glede na to da Acker trdi, da je avto končan.. Verjetno se bojijo upada prodaje zdajšnjega modela in čakajo.. škoda.

2 leta 3 meseci nazaj

4ka se tako dobro prodaja, da se jim nikamor ne mudi. Avto je drgač že v proizvodnji v Turčiji, Revoz se pa glihkar pripravlja na začetek predserije.

2 leta 3 meseci nazaj

Salon v Parizu je šel mimo brez novega Clia

mrtwelvetrees
2 leta 3 meseci nazaj

Me prav zanima koliko konjev bojo “spustili” motorju 1.3 Tce, 160 dvomim kolikor jih ima ta motor lahko ima v Sceniku.

 
Neprebojni Rolls Royceov SUV za 2 milijona dolarjev
Tudi Nissan Qashqai s svežim 1,3-litrskim turbobencinarjem