Novice

Tudi Nissan Qashqai s svežim 1,3-litrskim turbobencinarjem

Druščina, kamor bo vgrajen novi agregat, razvit s skupnimi močmi Renault-Nissana in Mercedes-Benza, se bo razširila še za enega člana.

Naslednji, ki ga bo prejel pod motorni pokrov, je Nissanova »topla žemljica« Qashqai. 1,3-litrski turbobencinski motorček DIG-T bo izpodrinil 1,2- in 1,6-litrski različici s 115 oziroma 163 konjskimi močmi. Kot nadomestek za dva motorja bo tudi novi štirivaljnik na voljo v dveh izpeljankah zmogljivosti. Prva, šibkejša, bo 103-kilovatna (140 KM) z največ 240 Nm, druga 118-kilovatna (160 KM) pa bo razvijala največ 260 Nm.

V osnovi bosta obe kombinirani s šestopenjskim ročnim menjalnikom, posamezniki željni dodatnega udobja pa si bodo lahko močnejšo od obeh omislili tudi z dvosklopkovno izpeljanko samodejnega menjalnika, ki bo dvignila tudi motorni navor na skupno 270 Nm. Kdor si obeta s katerokoli različico motorja 1.3 DIG-T štirikolesni pogon, ga moramo razočarati, saj so Japonci zanju pripravili samo dvokolesno gnano izvedbo pogona.

Z obema motorizacijama se, tako Nissan, odzivajo na spreminjajoče razmere na trgu, kjer kupci postajajo željni učinkovitih bencinarjev, ki prepričajo z odličnim razmerjem med porabo goriva in zmogljivostmi.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Avtomobilizem.com.)

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Tudi Nissan Qashqai s svežim 1,3-litrskim turbobencinarjem"


5 leta 5 meseci nazaj

Renault ima zelo čudno politiko okoli teh motorjev. Najprej na vse pretege forsirajo npr. 1.6 dci 160, 1.2 tce 130, 1.6 tce 205, potem pa dobesedno čez noč vse ukinejo.

5 leta 5 meseci nazaj

Si slišau že kdaj za WLTP? Pač motorji ne morejo dosegat euro 6d standarda zaradi svoje stare zasnove in je potrebno osvežit motorje.

5 leta 5 meseci nazaj

Zaradi svoje stare zasnove? Zakaj bodo potem 1.5 dci obdržali, 1.6 dci pa ukinili? Kolikor mi je jasno, je 1.5 dci precej starejši od 1.6 dci. Renojeva motorna politika je enostavno debilna.

5 leta 5 meseci nazaj

Ne poznam obrazložitve, ampak izgleda da jim uspeva ta prastari motor spravit čez emisijske teste nekako. Jaz se zihr, da če bi lahko bi održali 1.6 dci, bi ga. Sicer pa mene ne moti, ker bo zdej nova paleta precej bolša 1.7 in 2.0 dci namesto 1.6 dci in novi 1.3 tce, ki je definitivno boljši od 1.2 tce ki je zanič motor.

xxl
5 leta 5 meseci nazaj

No, in kdo je pohitel z nakupom, se je zaj….

 
V pričakovanju nove generacije Renaultovega Clia
Renault K-ZE ima vse, kar imajo veliki