Novice

V vrhunski formi: novi BMW M5.

Inteligenten poudarek določenih oblikovnih elementov povečuje užitek v vrhunskem doživetju v vožnji z visokozmogljivo limuzino BMW M5. Sočasno z lansiranjem novega BMW serije 5 Limuzina tudi najuspešnejša modela BMW M GMbH – novi BMW serije 5 Touring in novi BMW serije 5 Gran Turismo – prinašata tehtno zasnovane novosti. Odlična ubranost oblike poudarja značilno M športnost in izzivajočo navzočnost novega BMW M5, medtem ko v sklopu dodatne opreme paket Competition, novi elementi opreme in dodatno razširjen sklop funkcij BMW ConnectedDrive poudarjajo inovativni značaj avtomobila.

BMW M5 poganja 4,4-litrski motor V8 s tehnologijo M TwinPower Turbo in največjo močjo 412 kW/560 KM. Skupaj s 7-stopenjskim M menjalnikom z dvojno sklopko, aktivnim M diferencialom na zadnji premi in modelu specifično tehnologijo podvozja, ki je natančno uglašena za stopnje zmogljivosti na osnovi izkušenj in znanja iz dirkalnih stez, ta visokozmogljiva pogonska enota zagotavlja izjemno dinamično vozno zmogljivost. Za dodatno povečanje zmogljivosti je v sklopu dodatne opreme sedaj na voljo paket Competition z elementi, ki vstopajo v novo dimenzijo dinamike v značilnem stilu BMW M.

Paket Competition je bil posebej razvit za povečanje karakteristik upravljanja BMW M5. S paketom Competition je moč visokozmogljivega motorja V8 s tehnologijo M TwinPower Turbo povečana za 11 kW na 423 kW/575 KM. Prav tako so v sklopu dodatne opreme od marca 2013 na voljo novo zasnovane M karbonsko-keramične zavore.
Videz BMW M5 posebno naglašajo inovativne M »ledvičke«, ki sedaj nosijo oznako modela in s svojimi letvami posnemajo obliko Double Spoke M lahkih aluminijastih platišč. Poleg osnovnih ksenonskih žarometov je v sklopu dodatne opreme mogoče izbrati prilagodljive LED žaromete, ki s svojim parom LED enot, nameščenim horizontalno na sredo posameznega svetlobnega obroča, oddajajo posebno svetlo belo svetlobo. BMW M5 je osnovno opremljen z novo oblikovanimi zadnjimi lučmi z izjemno vitkimi LED linijami, ki ustvarjajo visok kontrast in prispevajo k prepoznavnem videzu ponoči.

Značilen M občutek odraža tudi M usnjen volan, ki z novo obliko prav tako povzema vizualno temo oblike platišč Double Spoke. Notranjost limuzine je tudi pridobila na prostornosti shranjevalnega predala pod naslonom za roke na sredinski konzoli. Nadzorni prikazovalnik osnovno vgrajenega operacijskega sistema iDrive sedaj ob straneh krasi kromiran element. Prvič je krmilnik v sklopu dodatne opreme na voljo s površino odzivno na dotik, ki na primer omogoča vnos znakov pri programiranju cilja poti za navigacijski sistem.

BMW Individual bo od julija ponudil sklop novih barvnih zaključkov zunanjosti za BMW M5 (Pure Metal Silver, kovinsko Pyrite Brown, kovinsko Frozen Blue in dodatne barvne mat zaključke BMW Individual), kot tudi ekskluzivne odtenke usnja (Cashmere Beige in Nutmeg). Na primer z barvnim odtenkom Pure Metal Silver iz sklopa BMW Individual prevzame karoserija globok, briljanten sij. Ta edinstven kovinski lesk je posledica kombinacije posebnega pigmenta z barvnim sistemom na vodni osnovi. Nanos izjemno drobnih aluminijastih delcev zagotavlja enotno in svetlečo površino. Odvisno od zornega kota ti delci ustvarjajo svetlo-temen kontrast in poudarjajo površine karoserije. Tovrsten barvni ton še bolj naglaša linije in konture modela ter navdaja obliko vozila z izjemno avro.

Dodatno razširjen sklop elementov iz BMW ConnectedDrive prav tako zagotavlja novemu BMW M5 prvo mesto na področju inteligentne povezanosti v svojem razredu. Inovativni sistemi za pomoč vozniku in mobilne storitve optimizirajo varnost in udobje med vožnjo, obenem pa izpopolnjujejo uporabo programov infozabave. Novi sistem Driving Assistant združuje sistem za opozarjanje na zapustitev voznega pasu z opozorilnikom pred naletom, vključno s funkcijo zaviranja. Sistem s kamero, nameščeno na področje vetrobranskega stekla, zaznava vozila in osebe ter zvočno in vizualno opozori voznika v primeru potencialnega trka. V kritičnih situacijah se vklopi sistem krmiljenega zaviranja. Pomočnik za dolge luči, ki preklaplja med kratkim in dolgim snopom žarometov, je sedaj v sklopu dodatne opreme prav tako na voljo za BMW M5, medtem ko se lahko sistem za opozarjanje na nenamerno menjavo voznega pasu sedaj uporablja že pri 20 km/h.

Nova možnost Online Entertainment pa poskrbi za posebno pester avdio program. Omogoča namreč spletni dostop do glasbene zbirke, ki šteje okoli 12 milijonov skladb. V povezavi z navigacijskim sistemom Professional in možnostjo ConnectedDrive Services pa so na voljo dodatne funkcije, med drugim Concierge Services, Remote Services in Real Time Traffic Information (ni na voljo v vseh državah).

Vir: BMW

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "V vrhunski formi: novi BMW M5."


LukL
5 leta 8 meseci nazaj

ja točno to….

erixon
5 leta 8 meseci nazaj

Lahko tole bolj natančno razložiš?

LukL
5 leta 8 meseci nazaj

kaj ti nuca če moraš najprej nadgradit oljno črpalko ko ga kupiš 😀 pa tako se že veseliš veselih uric 😀

 
Twin’Run konceptno vozilo: mestni avto s pospeškom
Dobri, stari časi: Opel Kadett 1200 S automatic (1975)