Novice

Vajenci obnavljajo 50 let starega Bentleya

Ker spoznavanje s tradicionalnimi tehnikami restavriranja starega avtomobila za mlade vajence ni ravno preprosta naloga, so jim pri angleškem Bentleyu dovolili, da vadijo kar na njihovem starodobniku iz leta 1965.

V okviru Bentleyevega vajeniškega programa so se pri angleški znamki prestižnih vozil iz Crewa odločili, da njihov ikonični model (serija T), ki je proizvodno halo zapustil pred 51 leti, učenci dodobra renovirajo. Marlies Rogait iz Bentleya je ob tem dodala, da bo tovrstno učenje na enem najbolj prepoznanih modelov iz njihove slavne preteklosti precejšnje doživetje za mlade vajence, s čimer bodo dodobra izboljšali svoje znanje.

Bentley je serijo T proizvajal med leti 1965 in 1980 in je v njihovi zgodovini predstavljala novo obdobje, saj gre za prvi model s samonosno karoserijo. V tem času so proizvedli okrog 2.000 avtomobilov, vanj pa so vgrajevali 6,25-litrski osemvaljni agregat, ki ga je po letu 1970 nadomestil 6,75-litrski. Prvi agregat se je tako ponašal s 178 »konji« (500 Nm navora), kasnejši pa še z 22 več (550 Nm navora).

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Bentley.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
BMW-jev ponos je pompozno ugledal luč sveta
Peta izdaja Honde CR-V