Novice

Peta izdaja Honde CR-V

Hierarhija v Hondini ponudbi poteka nekako takole: najpomembnejši je Civic, tesno za petami mu sledi terenski CR-V in na tretjem mestu ostaja Accord. Drugi najbolje prodajani model in močan tekmec v svojem segmentu je na večjo prenovo čakal dolgih pet let, vendar kljub temu ostal priljubljena izbira kupcev.

Peta generacija sledi preverjenim Hondinim načelom: več prostora, več tehnologij, več varnostnih sistemov, malenkost drugačna oblika in nekaj ključnih elementov, sposojenih od Civica. Recept, ki deluje. Od leta 1997 naprej so prodali več kot 4 milijone enot, zato se CR-V bori za položaj najbolje prodajanega Hondinega modela.

Honda CR-V bo na ceste zapeljala letošnjo zimo, prvič z novim prisilno polnjenim agregatom; 1,5-litrski štirivaljnik smo videli že v Civicu, kjer je imel 130 kilovatov moči in 220 njutnmetrov navora, tukaj pa naj bi iz njega iztisnili nekaj več moči. Na voljo bo še 2,4-litrski atmosferski agregat z močjo 138 kilovatov.

Model se seli na novo arhitekturo, ki je prav tako razvita iz Civicove. Posledično se je medosna razdalja povečala za 41 milimetrov, kar je, skupaj z boljšim izkoristkom prostora, podlaga za 53-milimetrsko povečanje prostora za kolena potnikov na zadnji klopi. Poleg 30 milimetrov daljše skupne dolžine je CR-V za 35 milimetrov višji in širši, pozabiti pa niso niti na prtljažni prostor, ki je sedaj za 55 litrov večji.

Prenovljeno armaturno ploščo krasita dva nova zaslona, inženirji so stanjšali stebriček A za boljšo vidljivost in v sodelovanju z Garminom razvili boljšo navigacijsko napravo. Ena izmed najpomembnejših novosti je vrnitev fizičnega stikala za nastavljanje glasnosti. Pri zunanjem videzu ni bistvenih sprememb, lahko pa opazimo za malenkost bolj napihnjene blatnike in daljši pokrov motorja. Maska hladilnika ima nekaj več sestavnih elementov in kroma, pridobila pa je sistem aktivnih loput, ki zmanjšajo zračni upor pri višjih hitrostih. Serijsko so namestili dnevne žaromete v tehniki LED, medtem ko bodo žarometi v polni tehniki LED na voljo za doplačilo. Nabor varnostnih pomagal je na voljo od paketa opreme EX dalje, ki je obenem najbolje prodajani paket.

Honda želi z novim CR-V zopet vzpostaviti ravnotežje s tekmeci in ostati eden najbolje prodajanih modelov v svojem segmentu.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Honda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Vajenci obnavljajo 50 let starega Bentleya
Pokukajte v drobovje pobalinske Koenigsegg Agere RS