Novice

Velik, večji, največji – novi Mini Countryman

Avto, ki ga vsi tako radi sovražijo, se je vrnil – večji kot kadarkoli do zdaj. Mini, po imenu ne naravi, je 20 centimetrov daljši od svojega predhodnika, 3 centimetre širši in napoveduje znamkin prehod k večjim ter bolj prostornim modelom.

Glavni poudarki

  • Več prostora v potniški kabini;
  • 220 litrov večji prtljažni prostor – 450 litrov v osnovni postavitvi sedežev in 1.309 litrov s preklopljenimi;
  • večje vstopne odprtine pri zadnjih vratih;
  • deljeni zadnji sedeži, ki se pomikajo vzdolžno za 13 centimetrov in imajo individualno nastavljiv naklon naslona,
  • ogromen števec, nekdaj Minijev prepoznavni znak, se vrača, vendar deluje preko zaslona na dotik in vključuje navigacijsko napravo;
  • nova motorna paleta tri- in štirivaljnih agregatov TwinPower ter prvi priključni hibrid.

Novi Contryman je prvi Mini, ki je na voljo tudi kot priključni hibrid. Mini Cooper S E Conutryman All4 poganja 1,5-litrski trivaljni prisilno polnjen agregat s 100 kilovati moči in elektromotor z močjo 65 kilovatov. Ta kombinacija je združena s štirikolesnim pogonom, ki zagotavlja optimalno ravnotežje med užitkom v vožnji in učinkovitostjo v vsakem trenutku. Elektromotor je postavljen pod malenkost manjši prtljažni prostor in litij-ionska baterija pod nekoliko dvignjeno zadnjo klop ob rezervoarju goriva. Kot pravijo pri Miniju, se preko namenske stenske 3,6 kWh polnilnice baterije v celoti napolnijo v 2 urah in 15 minutah, preko navadne vtičnice pa polnenje traja 3 ure in 15 minut. Električni doseg znaša 40 kilometrov.

Poleg konvencionalnega motorja bodo na voljo še ostali agregati, dva bencinska in dva dizelska.

MINI Cooper Countryman : 3-valjni bencinski motor, prostornina: 1.499 cm3,izhodna moč: 100 kW/136   KM, najv.   navor: 220 Nm.
MINI Cooper S Countryman : 4-valjni bencinski motor, prostornina: 1.998 cm3, izhodna moč: 141 kW/192 KM, najv. navor: 280 Nm.
MINI Cooper D Countryman : 4-valjni dizelski motor, prostornina: 1.995 cm3, izhodna moč: 110 kW/150 KM, najv. navor: 330 Nm.
MINI Cooper SD Countryman : 4-valjni dizelski motor, prostornina: 1.995 cm3,izhodna moč: 140 kW/190 KM, najv. navor: 400 Nm.

Največji Mini v zgodovini bo na ceste zapeljal prihodnje leto februarja.

Avtomobilizem.com (Vir: Carmagazine. Foto: Mini.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Audijevo slovo od vzdržljivostnih dirk
Deljeni prednji žarometi za prenovljeno Škodo Octavio