Novice

Volkswagen Arteon kot naslednik modela CC

Volkswagen CC se počasi poslavlja, Volkswagen pa vse do danes ni razkril ali bo imel naslednika. Nemški proizvajalec se je odločil, da bo nadaljeval pot, vendar pod novim imenom. Model, ki bo pozicioniran nad Passatom, se bo po novem imenoval Arteon.

Arteon bo luč sveta ugledal prihodnje leto na salonu v Ženevi. Premijska limuzina z značilno kupejevsko strešno linijo se bo zavithela v sam vrh Volkswagnove modelne palete. Kljub temu, da je nemški proizvajalec razkril bore malo podatkov, so v kratkem video posnetku in na sliki razvidne nekatere oblikovne posebnosti. Horizontalna maska hladilnika se raztegne vse do žarometov LED s tridimenzionalno grafiko, ki želi s poudarjenim zunanjim videzom demonstrirati dominanco in udaren videz.

Za zdaj imajo v načrtu izdelati limuzino s stekli brez okvirjev ter spremeniti način odpiranja prtljažnih vrat. Če je bil zdaj model CC tipična limuzina, se bo Arteon zgledoval po koncernskemu bratu Audiju A7 in prtljažna vrata se bodo odpirala skupaj z zadnjim steklom.

Za več uradnih informacij bomo morali počakati še nekaj mesecev, a Tobias Sühlmann, vodja zunanjega oblikovanja pri Volkswagnu, obljublja: ”Na prvi pogled Arteon zbuja navdušenje s svojo izrazno obliko. Nato preseneti skozi svoje praktične vrednote.”

Po razkritju v Ženevi naj bi Arteon v Evropi na ceste zapeljal še isto poletje.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto in video: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Volkswagen Arteon kot naslednik modela CC"


Firediver
7 leta 4 meseci nazaj

Obstoječo obliko so nategnili v vodoravni smeri in to je to. Me pa vedno spravi v smeh nizkopresečnost gum in nenormalno malo hoda vzmetenja na teh risbah. Saj vem, risanke pa to…

 
Avtomobilist leta 2016 je Aleks Humar
NHTSA proizvajalce mobilnih aparatov in avtomobilov poziva k spremembam