Novice

Volkswagen bo 10. novembra razkril prenovljeni Golf

Volkswagen bo prenovljeno sedmo generacijo Golfa predstavil 10. novembra. Sodeč po zadnjih informacijah so Nemci za svoj najpomembnejši model pripravili osvežen videz in dva nova agregata.

 

Aktualni Volkswagen Golf je na trgu že vse od leta 2012, zato je zadnji čas, da nemški proizvajalec poskrbi za njegovo prenovo. Z vstopom v novo modelno leto naj bi priljubljeni Golf pridobil novi 1,5-litrski štirivaljni bencinski agregat, ki sloni na že poznanem 1,4-litrskem agregatu, vendar se ponaša z daljšim gibom valjev. Ponudbo naj bi  dopolnil še novi 1,5-litrski dizelski agregat, ki bi nasledil večji 1,6-litrski dizelski agregat.

Herbert Diess, predsednik uprave Volkswagna za osebna vozila, je razkril, da oba motorja sprva ne bosta na voljo kupcem. Kljub temu, da sta pripravljena na proizvodnjo, naj bi oba čistejša agregata pričeli vgrajevati šele takrat, ko bo zaradi zahtevnih emisijskih zahtev to smiselno. Po drugi strani pa motorja verjetno sprva ne bosta na voljo tudi zato, ker je njuna proizvodnja, v primerjavi s proizvodnjo aktualnih agregatov, dražja.

Kot smo že navajeni, bodo ostale novosti najverjetneje manjše. Zunanji videz bo obdržal aktualne oblikovalske smernice, nekaj sprememb bo na sprednjih in zadnjih žarometih ter na obeh odbijačih. Enako lahko pričakujemo tudi v potniški kabini, kjer bodo na voljo najbrž predvsem izboljšani materiali, različne barvne kombinacije in nekaj tehnoloških novosti na večopravilni enoti.

Avtomobilizem.com (Vir: Carsacoops. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

6 komentarjev za "Volkswagen bo 10. novembra razkril prenovljeni Golf"


pleomax
6 leta 26 dni nazaj

Ne vem kaj je za vw prenova…meni se je zdelo da so iz golfa 6 na 7 naredili prenovo,je pa bil v resnici nov model.

Firediver
6 leta 25 dni nazaj

Smo že vajeni, da je pri VW-ju ob uradno predstavljeni “novi generaciji” modela manj sprememb kot pri konkurenci, ko predstavijo prenovo modela…če je VW sedaj prvič uporabil izraz “prenova”, bo sprememb še manj (glede na članek vizuelno samo luči in boljši materiali v notranjosti, glede motorjev pa že komplicirajo z drago proizvodnjo), saj jih najbolj žuli samo predraga proizvodnja modela, kar pa samo s temi ukrepi ne bodo izboljšali.

6 leta 26 dni nazaj

In ko bo prišel v Slovenijo, ga bodo naši vrli novinarji spet povzdigovali v nebo in razglasili za avto leta in to verjetno še preden ga bodo sploh imeli priložnost v živo videti ali preizkusiti.

Firediver
6 leta 26 dni nazaj

Glede na to, da mora biti novi Golf cenejši za proizvodnjo, pa vsekakor ne bo cenejši za kupca. In tako bo realni razkorak med dobljenim in plačanim še večji. Vprašanje se mi postavlja, kako enormen mora postati ta razkorak, da ljudem odpre oči. Seveda pa žal trajno slepim niti medicina ne more pomagati, tudi za velike denarje ne..

yashica
6 leta 26 dni nazaj

Sem mislil, da se bo s prehodom Diessa iz BMW-ja na položaj pokvarjenega Winterkorna kaj spremenilo, pa očitno ne bo tako. Še vedno poslušamo, da je proizvodnja mk7 predraga, čeprav so konkretno oklestili čas izdelave in pocenili proizvodnjo kar se pozna tudi pri sami kakovosti, ki pada in pada.

emozul
6 leta 26 dni nazaj

Se strinjm s tabo, sam se pa lahko samo vprašamo, kje nas pa ne nategujejo.

 
Poklon legendi: Fiat 124 Spider
Oplov novi mestni križanec bo Crossland X