Novice

Volkswagen bo gradil polnilno infrastrukturo v revnejših kalifornijskih skupnostih

Volkswagen bo, na zahtevo Kalifornije, kar 35 odstotkov vseh sredstev, ki jih morajo zaradi dizelske afere usmeriti v gradnjo in izboljšave električnega polnilnega omrežja, namenil izgradnji polnilnic v revnejših skupnostih.

Nemški proizvajalec vozil je preko svoje hčerinske družbe Electrify America razkril, da bodo zgradili šest (namesto pet) polnilnih postaj v kalifornijskih področjih, ki so prikrajšana zaradi kombinacije ekonomskih, zdravstvenih in okoljevarstvenih bremen in kjer prevladujejo revščina, visoka brezposelnost, zdravstveni problemi, okolje pa zaznamujejo slaba kvaliteta vode, zraka ter nevarni odpadki.

”Volkswagen AG je v četrtek sporočil Kaliforniji, da bo razširil prizadevanja za izgradnjo električne infrastrukture v revnejših skupnosti in s tem odgovarja regulatorjem, ki so načrt Volkswagna opisali kot pomanjkljiv. Z dopolnilnim načrtom, razkritim v četrtek, bo hčerinska družba Volkswagna na teh področjih porabila 35 odstotkov investicijskih sredstev v okviru 200 milijonov v 30-mesečnem obdobju,” je povedal Mark McNabb, izvršni predsednik podjetja.

Dean Florez, član uprave za zračne vire Kalifornije (California Air Resources Board – CARB), je novi načrt označil kot napredek, a zaenkrat ostaja odprto vprašanje ali bo Volkswagen z novim načrtom zadovoljil tudi zakonodajalce.

Dokončen načrt, točen vložek in lokacije naj bi Volkswagen razkril ob koncu poletja.

Avtomobilizem.com (Vir: Insideevs. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
V pričakovanju brezstrešnega BMW i8
Se končuje obdobje avtomobilskih zvočnikov?