Novice

Volkswagen bo v Ženevi predstavil I.D. Vizzion Concept

Da misli Volkswagen z elektriko resno, dokazuje njihov že četrti koncept I.D Vizzion, ki so ga napovedali kot osrednji model znamkinega razstavnega prostora v Ženevi.

Za razliko od prvih treh mersko manjših konceptov I.D., gre tokrat za bistveno večjo študijo. S skupno dolžino kar 5,11 metra predstavlja vizijo luksuzne, izključno električno gnane limuzine. Avto, ki bi bil, če bi zapeljal na tržišče danes, lahko obravnavan tudi kot tekmec Teslinemu modelu S, ženeta dva elektromotorja. Vsak je povezan s svojo osjo, skupaj pa naj bi razvijala 306 konjskih moči. Vanj vgrajena 111-kilovaturna baterija naj bi, ob upoštevanju regeneracije energije med vožnjo, omogočala kar 665 kilometrov vožnje z eno polnitvijo. Da avtonomni avti prihodnosti zelo verjetno ne bodo razpolagali s supešportnimi voznimi lastnostmi in zmogljivostmi, dokazuje tudi na 180 km/h omejena največja hitrost koncepta I.D. Vizzion.

Tri uradne skice koncepta namigujejo na limuzino s silhueto, ki smo je vajeni pri Audiju A7 Sportback. Tako imenovana “samomorilska” nazaj odpirajoča se zadnja vrata se zelo verjetno ne bodo uspela prebiti v velikoserijsko podobo avta, enako velja za ureditev notranjosti povsem brez volanskega obroča. Futurističnemu avtu, opremljenemu s samovozečo tehniko, primerno manjkajo na skici notranjosti tudi običajni merilniki ter stopalke za plin in zavoro. Zanimivo pa je, da so štirje samostojni sedeži, navkljub avtonomnosti avta, vsi obrnjeni naprej, prednja dva pa na prvi pogled tudi ne delujeta, kot da bi se lahko obrnila v nasprotno smer z namenom omogočanja bolj neposredne interakcije z zadnjima potnikoma.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Skice: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volvo je napovedal svoj prvi bencinski trivaljnik
Seatov srednje veliki SUV bo Tarraco