Novice

Volvo je napovedal svoj prvi bencinski trivaljnik

Švedi prvič v svoji 91-letni zgodovini predstavljajo trivaljni turbobencinski motor, ki ga bodo uvodoma namenili svežemu XC40, s časom pa ga bodo uvrstili v ponudbo drugih manjših modelov.

Motorček s pomenljivo oznako T3 je konstrukcijsko gledano izpeljanka hišnega dvolitrskega agregata, saj premore ob valju manj 1,5 litra gibne prostornine oziroma četrtino manj kot večji brat T4. S tem so Švedi ubrali podoben koncept modularne gradnje motorjev kot BMW, saj se tudi oni pri svojih motorjih TwinPower Turbo poslužujejo kombinacije prisilnega polnjenja in neposrednega vbrizga goriva. A za razliko od Bavarcev ostajajo pri Volvu trdno prepričani, da v njihovih modelih ne bo več motorja z več kot štirimi valji.

Za enkrat bo motorizacija T3 predstavljala vstop v bencinski svet XC40, sčasoma pa jo bodo uvrstili tudi v njihove druge manjše modele. S tem pa se njihovi načrti še ne končajo. Mali trivaljnik bodo namreč, podobno kot večji T6, ponudili tudi v obliki elektrificiranega hibrida ali priključnega hibrida.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Volvo.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Volvo je napovedal svoj prvi bencinski trivaljnik"


jack86
6 leta 1 mesec nazaj

Ni malo ljudi, kateri bi imeli kaj več kot 4 valje in volva.

 
Sin Jacka Brabhama je ustanovil znamko Brabham Automotive
Volkswagen bo v Ženevi predstavil I.D. Vizzion Concept