Novice

Volkswagen Golf GTI kot hibrid?

Naslednji GTI naj bi imel, v primerjavi z obstoječim modelom, namesto turbopuhala v pogonskem sklopu umeščen električni kompresor.

Nova generacija Volkswagna Golfa GTI bi s hibridnim pogonskim sklopom lahko postala hitrejša in bolj učinkovita kot kdajkoli doslej.

Interni viri naj bi v pogovoru z britanskim Autocarjem razkrili, da bo naslednja generacija GTI-ja zadržala obstoječi dvolitrski štirivaljnik, v katerem pa naj bi turbophalo zamenjal električni kompresor, ki bo del 48-voltnega električnega omrežja. Elektromotor naj bi bil nameščen med štirivaljnim motorjem ter sedemstopenjskim dvosklopkovnim samodejnim menjalnikom, v uporabi pa bi poskrbel tako za povečanje moči kot tudi za optimiziranje porabe.

S tem ostaja odprto vprašanje ali bi bilo mogoče namestiti elektromotor tudi v različico z ročnim menjalnikom, težko si je namreč predstavljati, da bi bil legendarni GTI na voljo samo z avtomatskim menjalnikom.

Hibridni GTI naj bi bil zasnovan na prilagojeni različici Volkswagnove modularne platforme MQB, povečanje mase zaradi elektrifikacije pogona pa naj bi nevtralizirali z uporabo lahkih kovin. Ni namreč verjetno, da bi v GTI-ju našli večje količine ogljikovih vlaken.

Če gre verjeti govoricam, naj bi bila naslednja generacija Golfa GTI predstavljena na enem od glavnih avtomobilskih salonov v letu 2020, njegova prodaja pa naj bi se začela z modelnim letom 2021.

Avtomobilizem.com (Vir: Left Lane News. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Predpremiera nove Seat Ibize bo v Barceloni
Škodin medved s športnim karakterjem