Novice

Škodin medved s športnim karakterjem

Škoda je le dan po predstavitvi različice Scout razkrila še dinamično različico Kodiaqa s paketom opreme Sportline, ki bo predstavljen na prihajajočem avtomobilskem salonu v Ženevi.

Sportline prinaša predelana odbijača, serijsko nameščena 19-palčna platišča ter črno masko hladilnika, stranskih ogledal, letev na stranskih oknih in strešnih letev. Kljub športnemu videzu gre le za lepotno obdelavo, ki ne prinaša dodatne motorne moči. Paleto motorjev sestavljata dva bencinska in dva dizelska motorja – 1.4 TSI s  110 kilovati (150 KM), 2.0 TSI s 132 kilovati (180 KM), 2.0 TDI s 110 kilovati (150 KM) in 2.0 TDI s 140 kilovati (190 KM).

Tako kot pri Scoutu, sta na vseh različicah serijsko nameščena štirikolesni pogon in sistem Adaptive Dynamic Chassis Control z možnostjo izbire voznega profila Eco, Comfort, Normal, Sport, Individual in Snow. Oprema za paket Sportline temelji na opremi Ambition, z dodatkom športnih sedežev (voznikov sedež je električno nastavljiv in ima pomnilniško funkcijo), oblazinjenjem iz alkantare in srebrnimi šivi. Športni značaj med drugim izražajo tudi večfunkcijski volan, ki je tako kot glava prestavne ročice oblečen v usnje, aluminijasti pedali ter prikaz g-pospeška, tlaka turbopolnilnika, trenutne moči motorja ter temperature olja in hladilne tekočine na zaslonu. Navigacijski sistem Columbus ima kot najzmogljivejša različica 9,2-palčni zaslon, dostopno točko za WLAN in modul LTE.

Škoda bo Kodiaq Scoutline prvič v živo pokazala v začetku marca na salonu v Ženevi.

Avtomobilizem.com (Vir: Škoda, Carscoops. Foto: Škoda.)

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volkswagen Golf GTI kot hibrid?
Volkswagen je prvič postal največji svetovni proizvajalec vozil