Novice

Volkswagen je prenovil terensko navdahnjeni Cross Up!

Če je Volkswagen v osemdesetih letih le eksperimentiral z različico Golf 2 Country, dandanes precej njihove prodaje sloni na različnih terensko okrašenih modelih. Zadnji, ki je dobil estetsko prenovo s terenskimi zunanjimi dodatki, je model Cross Up!.

Volkswagen je že začel pobirati prednaročila za malenkost prenovljeni Up!, kjer se cene v Nemčiji, za povsem osnovno različico, pričenjajo pri 9.850 evrih in različica Cross Up! stane 14.250 evrov. Na sprednjem delu vozila je najbolj očiten poudarjen osrednji odbijač v drugi barvi. Če pogledamo res natančno, lahko vidimo še nov dizajn sprednjih žarometov in spremenjene meglenke. V enako barvo kot osrednji zaščitni del prednjega odbijača sta obarvani še stranski ogledali, celotno prenovo pa zaključi paket dvobarvnih 16-palčnih platišč.

Kljub temu, da so pri Volkswagnu novega Cross Up!-a opremili s ”terenskim podvozjem” gre le za 15-milimetrski dvig serijskega vzmetenja, zato boste z njim lažje zapeljali preko robnika, nikakor pa ne odhajajte na zahtevnejšo terensko izkušnjo.

Z novim modelnim letom prihajajo še tri nove zunanje barve – Savanna Gold, Blueberry in Coral Red. Kar se tiče potniške kabine, je Cross Up! dobil usnjeno oblazinjenje ter ima zgornji del armaturne plošče v enaki barvi kot zunanjost. Med novosti spada še ambientalna osvetlitev.

Motorno paleto začenja vstopni litrski MPI agregat, ki je na voljo s 5-stopenjskim ročnim ali 5-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Kupci bodo lahko izbrali še močnejši litrski agregat TSI, ki sodeluje s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor1. Foto: Volkswagen)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Volkswagen je prenovil terensko navdahnjeni Cross Up!"


RedBaron
7 leta 5 meseci nazaj

Hja cena je 14 tisoč je prekleto visoka za avto tega segmenta. Glede na to, da je cross, bi lahko imel vsaj nek podoben sistem, kot je grip control pri peugeotu ali extended grip pri renaultu…

 
Fordovih šest asistenčnih sistemov za manj nesreč
Poklon legendi: Fiat 124 Spider