Novice

Volkswagen končno predstavil svojega najmanjšega križanca

Iz nemškega Volkswagna so kar nekaj časa napovedovali prihod svojega najmanjšega ter najcenejšega športno uporabnega križanca. Novi model T-Cross, ki bo za evropski trg nastajal v Španiji (Navarra), se bo znašel na cestah v začetku prihodnjega leta.

Najnovejši Volkswagnov križanec, ki se je svetovni javnosti razkril istočasno v Amsterdamu, Šanghaju in Sao Paulu, je zasnovan na koncernski modularni platformi (MQB A0), ki jo lahko najdemo pri modelih Volkswagen Polo, Audi A1, Seat Ibiza in Arona. Mali križanec, ki v dolžino meri 4,11 metra ter se ponaša z 2,56-metrskim medosjem, pričakovano ne ponuja pretirane oblikovalske revolucije, pri čemer si je posamezne elemente sposodil od svojih večjih bratov. Tako od spredaj vsaj malce spominja na prestižni Touareg, s strani na kompaktni Tiguan, medtem ko deluje od zadaj še najbolj sveže.

V notranjosti se lahko Volkswagen T-Cross pohvali s prilagodljivo zadnjo klopjo (14-centimetrski vzdolžni pomik) ter solidno prostornim prtljažnikom (385/455-1.281 litrov). Vsa ostala notranja arhitektura ponuja znane Volkswagnove elemente (npr. iz modela Polo), z izjemo povsem novo oblikovanega volanskega obroča.

Prav nobenega presenečenja ne predstavljajo niti pogonske opcije, kjer bodo na voljo trije turbobencinski (1,0-litrski z močjo 95 in 115 KM ter 1,5-litrski z močjo 150 KM) ter en dizelski (1,6 TDI z močjo 95 KM) agregat. Za prenos moči bodo skrbeli tako 6-stopenjski ročni, kakor tudi menjalniki DSG, štirikolesni pogon pa (zaenkrat) ne bo na voljo.

Novi T-Cross, ki se bo ponašal z naborom (serijskih in opcijskih) asistenčnih sistemov, bodo proizvajali v obratih v Španiji, Južni Ameriki in na Kitajskem. V Slovenijo naj bi prišel spomladi 2019.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

6 komentarjev za "Volkswagen končno predstavil svojega najmanjšega križanca"


nejc1
5 leta 5 meseci nazaj

Klasična ročna to delaj hehe 😀 Po slikah ni slab, zna biti še ena prodajna uspešnica…

5 leta 5 meseci nazaj

Kar lep in zanimiv, v svojem razredu bo verjetno najboljši in z vgrajenim lcd zaslonom in ne kot večina v tem razredu , ki ga postavljajo prav grdo na armaturko, saj se, da če se hoče in je vse takoj lepše in bolj usklajeno na armaturki..

5 leta 5 meseci nazaj

No tale avto je….zeeeeeeeeh….aam ja bo tale a avto….Zzzzzzzzzzzzzz….Zzzzzzzzzzz……

pleomax
5 leta 5 meseci nazaj

na zadku bi pa mogel bit škodin znak, ker te luči so totalno škodin stil. Prav čudno vw znak izpade

mrtwelvetrees
5 leta 5 meseci nazaj

Zanimivo…. 1.6TDI samo 95KM. So ga mogli “omejit” zaradi emisij ?

nejc1
5 leta 5 meseci nazaj

95 KM nadomešča pred časom 90 KM motor, tako kot je 115 nadomestil 110 itd.., pač ob vsaki posodobitvi motorja pride kak KW zraven… Je pa zanimivo, da je samo ta dizel ja, očitno bolj računajo na bencinarje…

 
Mazda v obnovo modelov prve generacije roadsterja MX-5
Naprodaj bo 20 restavriranih Porschejevih modelov