Novice

Volkswagen na Pikes Peak z električnim dirkalnikom družine I.D.

Pomenljivo imenovan I.D. R Pikes Peak je Volkswagnov dirkalnik, s katerim bodo junija letos naskakovali vrh Pikes Peak.

Nemci so v javnost poslali računalniško generirane slike avtomobila, ki s sredinsko postavljenim mestom za voznika še najbolj spominja na dirkalnike serije Le Mans Prototype. V zadnjem času Volkswagen izredno veliko vlaga v promocijo svojih bodočih električnih modelov I.D., pomenljiv vzpon na Pikes Peak pa naj bi pri tem izkoristili za več stvari hkrati. Za začetek kot vir pomembnih razvojno-raziskovalnih podatkov za tehnični razvoj električnih pogonov, po drugi strani pa tudi kot prikaz na videz nezdružljivih svetov bodočega električnega pogona in športno-čustvenega naboja dirkanja.

Volkswagen sicer razen priloženih slik ni razkril drugih tehničnih podrobnosti o dirkalniku. Glede pogona so samo zapisali, da gre z inovativen skupek pogona in baterije. Poznavalci pa ugibajo, da ga bosta gnala dva elektromotorja (vsak svojo os), s čimer bo I.D. R Pikes Peak logično štirikolesno gnan. Sami dodajamo k temu še naše razmišljanje, kjer predvidevamo, da gre zelo verjetno za izpeljanko pogona, ki ga razvijajo za Porschejev MisionE, saj Porsche na ves glas zatrjuje, da bo njihova rešitev električnega pogona vedno in v vsakem trenutku zmožna razviti polno moč. Ob tem verjamemo, da je približno 20-minutni »tepež« tehnike do vrha vzpona na Pikes Peak zelo primeren način za dokaz te trditve.

Za volanom avta bo zmagovalec 24-urne dirke Le Mansa Romain Dumas, ki je v Dirki do oblakov odnesel zmago v letih 2014, 2016 in 2017 v dirkalniku Morma M20D.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar, Carscoops. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Bo Varekai prvi Aston Martinov SUV?
Prihajajoči Lotusov SUV na arhitekturi Volva