Novice

Prihajajoči Lotusov SUV na arhitekturi Volva

Kitajski holding Geely, ki je v lanskem letu postal 51 odstotni lastnik legendarne angleške znamke Lotus, je objavil novico, da so pričeli z razvijanjem treh novih modelov, s katerimi želijo razširiti svojo prodajo na ameriški in kitajski trg. Med prihajajočimi novostmi z Lotusovim emblemom bomo tako lahko uzrli dva nova športna roadsterja ter športno uporabnega križanca.

Angleška znamka Lotus, ki je bila v preteklosti znana zgolj po dokaj purističnih športnih avtomobilih, se tako podaja v trenutno enega najbolj zaželenih avtomobilskih segmentov. In glede na to, da pod okrilje kitajskega konzorcija Geely spada tudi švedski Volvo, verjetno ne bo prav veliko presenečenje, če bodo pri prihajajočem Lotusovem križancu uporabili kar nekaj njihovih sestavnih delov.

Tako bi lahko novi SUV nastal na znani Volvovi platformi SPA, na kateri sta zasnovana modela XC60 in XC90, pod motornim pokrovom pa bi se lahko vrteli njihovi (prvenstveno štirivaljni) agregati. In ker želijo pri angleškem Lotusu s svojim prvim športno uporabnim vozilom greniti življenje celo Porschejevemu Macanu, bi se lahko v njem znašel tudi Volvov hibridni pogonski sklop, ki proizvede več kot 400 »konjev«.

Novi Lotusov SUV naj bi nastajal na Kitajskem, kjer naj bi bil tudi njegov poglaviten trg, med kupci pa naj bi se znašel čez približno štiri leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Lotus.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volkswagen na Pikes Peak z električnim dirkalnikom družine I.D.
Mercedes-AMG G 63 kot strela z jasnega