Novice

Volkswagen naj bi prestavil prihod Phaetona

Volkswagen naj bi ponovno odložil proizvodnjo nove generacije Phaetona, dokler ne najdejo načina za znižanje stroškov izdelave in poskrbijo za profitabilnost modela.

Der neue Volkswagen Phaeton/Phaeton Exclusive mit langem Radstand, W12 6.0 Motor mit 331 kW / 450 PS

Bugatti Veyron je bil osebni projekt Ferdinanda Piecha, zdaj že nekdanjega izvršnega predsednika skupine Volkswagen. Kljub temu, da superšportnik ni prinašal dobička, naj bi po zadnjih podatkih dobil naslednika, kar je zaradi narave vozila dokaj razumljivo. Na žalost ne moremo trditi enako za Phaetona, prav tako enega osebnih projektov Piecha. Trinajst let po predstavitvi 90 tisočakov vredne prestižne limuzine še vedno ni nikomur jasno, zakaj ga Volkswagen ohranja pri življenju. V lanskem letu je nemški proizvajalec vozil prodal le 4.000 enot, zato ni posebno presenečenje, da naj bi se odločili, da odložijo prihod nove generacije.

Naslednja generacija admiralske ladje sloni na arhitekturi MLB in naj bi bila pripravljena na takojšnjo proizvodnjo, a so vodilni pri nemškem gigantu zahtevali znižanje produkcijskih stroškov in nižjo ceno materialov, preden dokončno prižgejo zeleno luč. Trenutno model Phaeton ročno izdelujejo inženirji v belih rokavicah, po prodaji pa se je odrezal slabše kot model Eos, ki je bil v vmesnem obdobju že ukinjen.

Zadnja pridobitev podjetja, Herbert Diess, je odgovoren za efektivno nižanje stroškov skupine. Phaeton je le peščeno zrno, toda izredno pomemben del na plaži, ki jo mora osvojiti skupina. Diess načrtuje do leta 2018 dvig profitabilnosti za šest odstotkov in prihranek 5,5 milijard dolarjev. Njegovi cilji so več kot dvakrat višji od aktualnih številk, a kar dvakrat nižji kot v francoski skupini PSA Peugeot Citroen.

Novi Phaeton bi moral na ceste zapeljati v letu 2017 ali zgodaj 2018, a je zaradi nedavnih sprememb nemogoče napovedati dejanski prihod te prestižne limuzine.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Volkswagen naj bi prestavil prihod Phaetona"


Firediver
8 leta 8 meseci nazaj

JIm še ni kapnilo, da mora imeti “ljudsko” vozilo tudi “ljudsko” ceno? Jim predlagam, da zamenjajo ime firme – v “nichtfürvolks”-wagen.

 
Varnostni sistem eVader ukinja tišino
Toyota Mirai na reliju ADAC v družbi WRC dirkalnikov