Novice

Volkswagen s konceptom T-Prime GTE napoveduje prehod v prestižnejše vode

Volkswagen s polnim tempom uresničuje zastavljene cilje, zato bo naraščajočo terenski družino kmalu dopolnil nov model, ki ga napoveduje koncept T-Prime GTE.

Koncept T-Prime GTE sloni na koncernski modularni vzdolžni arhitekturi MLB za večja vozila, ki imajo vzdolžno nameščen motor in menjalnik. S 5.070 milimetri skupne dolžine se uvršča med velike avtomobile, saj je za 10 milimetrov daljši kot prva generacija Phaetona in kar 17 milimetrov daljši od Touarega. Kljub temu, da v širino meri 1.999 milimetrov, ima na zadnji klopi nameščena dva individualna sedeža. Študija prinaša zapeljiv videz, hkrati pa ponuja malce bolj atraktiven oblikovalski pristop, kot smo ga bili do sedaj vajeni pri Volkswagnu – zastavlja vprašanje, če za številne konzervativne kupce ni celo preveč drzen.

V potniški kabini ni videti skoraj nobenega stikala, nekaj jih je nameščenih le na obeh volanskih grebenih. Večopravilno enoto in ostale funkcije se upravlja preko na dotik občutljivih površin, ki jih osvetljuje bela svetloba. Pri proizvajalcu želijo izpostaviti velik digitalen zaslon, ki se razteza na armaturni plošči in naj bi simboliziral potniško kabino prihodnosti, ki naj bi jo lahko v Volkswagnih videli že v letu 2017.

Za potešitev želja ekološko usmerjene publike koncept T-Prime GTE poganja dvolitrski štirivaljni agregat s 185 kilovati moči in 370 njutnmetri navora. Bencinski agregat sodelujes 134-”konjskim” električnim motorjem, integriranim v 8-stopenjski samodejni menjalnik. Skupna moč sistema znaša 280 kilovatov in daje 699 njutnmetrov navora. Ob prazni bateriji ta priključni hibrid porabi 8,1 litra goriva na sto kilometrov, ob pomoči baterije pa se povprečna poraba po ciklu NEDC ustavi pri 2,7 litrih na sto kilometrov.

Voznik ima na voljo tri različne vozne programe – popolnoma električni način E-Mode, hibridni način Hybrid in športni način, kjer delujeta oba motorja in v katerem pospeši od 0-100 km/h v 6 sekundah. Popolnoma prazna litij-ionska baterija se napolni preko običajne domače vtičnice v osmih urah, preko javne polnilnice z močjo 7,2 kilovata pa v dveh urah in pol.

Touareg druge generacije, ki ga napoveduje koncept T-Prime se bo povzpel v sam vrh Volkswagnove ponudbe med križanci in terenci ter bo naprodaj na vseh večjih globalnih trgih.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Volkswagen s konceptom T-Prime GTE napoveduje prehod v prestižnejše vode"


jack86
7 leta 11 meseci nazaj

☺ neverjetno! Novi odbijaci predstavljajo prototip?

cashy
7 leta 11 meseci nazaj

kar 10 milimetrov daljši od phaetona in 17 milimetrov od touarega? To je pa res huda razlika…še z metrom bi jo komaj opazil, kaj šele na oko 🙂

 
Nissanov Kicks končno odkrit
Lexus IS z novim videzom