Novice

Volkswagen se vrača k fizičnim gumbom

Pri oblikovanju notranjosti novih modelov naj bi uporabili svež pristop, ki za upravljanje določenih funkcionalnosti vrača fizične gumbe.

Pri nemški znamki so upoštevali kritike uporabnikov na račun dotičnih površin za upravljanje funkcij avtomobila in naj bi v novih modelih ponovno pričeli uvajati fizične gumbe. To je potrdil tudi Darius Watola, ki je pri nemškem avtomobilskem proizvajalcu zadolžen za oblikovanje notranjosti.

Volkswagen ID.2all concept_1Namesto drsnikov vrsta fizičnih gumbov

Notranjost novih Volkswagnovih modelov naj bi sledila zasnovi, ki so jo predstavili v električnem konceptu ID.2all. Ponovno naj bi bili upravljanju klimatske naprave namenjeni osvetljeni fizični gumbi, medtem ko bo upravljanju informacijsko-multimedijskega sistema namenjen tudi vrtljiv gumb na konzoli med sprednjima sedežema.

Volkswagen ID.2all concept_4Upoštevanje želja evropskih kupcev

Darius Watola še poudarja, da se pri Volkswagnu zavedajo drugačnega pogleda evropskih kupcev, ki so jim fizični gumbi bližji od dotičnih površin za upravljanje. Temu primerno je zasnovana tudi notranjost koncepta ID.2all, pri kateri so uporabili mehkejše obloge in kombinacijo trajnostno pridobljenih materialov.

Volkswagen ID.2all concept_6Korak v prihodnost

Koncept ID.2all naj bi predstavljal vizijo nemške znamke za prihodnost, ki ob cenovni dostopnosti poudarja kvaliteto in všečno oblikovanje. S konceptom prikazujejo nove smernice oblikovanja, po katerih naj bi nastajali njihovi novi električni modeli. Predstavljeni koncept naj bi kljub dolžini 4.050 m ob medosni razdalji 2.600 m postavljal nova merila prostorne notranjosti – v osnovi naj bi ponujal 490 l prtljažnega prostora z možnostjo povečanja na 1.330 l.

Prehod na sprednji pogon

Koncept ID.2all naj bi bil zasnovan na novi platform MEB Entry, ki za razliko od obstoječih električnih modelov, zasnovanih na platformi MEB, prinaša pogon na sprednji kolesni par, ki ga zagotavlja spredaj nameščen električni motor s 166 kW. Platforma naj bi omogočala namestitev baterijskih paketov kapacitete 38 in 56 kWh ter do 450 kilometrov dosega z enim polnjenjem.

Produkcijska različica bo postala del palete električnih modelov, ki jih nameravajo predstaviti do leta 2026, njegovo predstavitev pa načrtujejo v letu 2025.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Volkswagen se vrača k fizičnim gumbom"


mavrica
4 meseci 8 dni nazaj

Aleluja, končno!

Sriple-Tix
4 meseci 17 dni nazaj

Bravo VW in res mi je vsec to igranje z grafiko.
Vozis ID2 a vizuelni osjecaj ko u original dvici 😉

MORDOR
4 meseci 17 dni nazaj

Samo res. Od TAS grafiko sem šele sedaj opazil. Vrhunsko retrodigital.

whitee
4 meseci 17 dni nazaj

Grafika od TAS pa zmaga hahaha

4 meseci 16 dni nazaj

Boga dvojka ni premogla obratomerja pač pa uro.

 
Ne Brennero, prihajajoči križanec Alfe Romeo bo Milano
Zeekr bo polnil hitreje: 15 minut za 500 kilometrov dosega