Novice

Volkswagen seli proizvodnjo Passata na Češko

Iz Wolfsburga je prišla potrditev, da se proizvodnja Passata iz Emdna seli v Škodino tovarno na Češko.

Zadeva se ne bo zgodila čez noč, saj bo aktualna generacija Passata vse do sklenitve proizvodnje prihajala z linij obeh Volkswagnovih nemških obratov v Emdnu in Zwickau. Za deveto generacijo pa so zdaj tudi uradno potrdili, da bo Emdnov del Passatove proizvodnje od leta 2023 naprej prihajal s tekočih trakov Škodine tovarne v češkem Kvasinyju.

S tem bodo Emden, podobno kot še nekatere druge obstoječe Volkswagnove obrate v Nemčiji, pripravili na proizvodnjo baterijskih električnih Volkswagnov I.D. Kateri električni model bo prihajal s tekočih trakov v Emdnu, nam Volkswagen v tem trenutku še ni zaupal. So pa povedali, da bo potrebno zaradi selitve proizvodnje Passata iz Emdna, ki danes pokriva približno dve tretjini skupne proizvodnje Passata, iz Kvasinyja umakniti proizvodnjo Škodinega Kodiaqa in Karoqa ter Seatove Atece. S tem bosta s te lokacije od leta 2023 naprej prihajala samo še Škodin Superb in Passat.

Premik proizvodnje omenjenih cestnih terencev iz Kvasinyja in polnost kapacitet obstoječih tovarn je Volkswagen prisilil tudi v iskanje lokacije za popolnoma novo proizvodnjo lokacijo. Slednja ta trenutek še ni izbrana, a Volkswagen pravi, da so v ožjem izboru samo dežele vzhodne Evrope. Zgrajena bo z mislijo na proizvodnjo modelov večjega števila znamk, predvidoma cestnih terencev, katerih povpraševanje na trgu še naprej strmo raste.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News Europe. Foto: Avtomobilizem.com.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Range Rover Evoque je nov
Kmalu konec japonsko-francoske skupne proizvodnje najmanjših modelov