Novice

Volkswagen Tiguan se bo dokazoval v premijskih vodah

Volkswagen je razkril novo generacijo Tiguana, ki kot prvi športni terenec koncerna sloni na novi arhitekturi MQB.

Druga generacija Tiguana vstopa v vroč segment športnih terencev, kjer so tekmeci, kot so Honda CR-V, Toyota RAV4 in Mazda CX-5, že zasnovani na najnovejši arhitekturi in s tem bolj prostorni, lažji, lepši ter že iščejo prestižne kupce širom sveta.

Novinec bo od predhodnika lažji za okoli 50 kilogramov, vendar bo daljši za 60 milimetrov, širši za 30 milimetrov, nižji za 33 milimetrov in bo imel 77 milimetrov daljšo medosno razdaljo (2.681 milimetrov).

Rezultat dimenzijske rasti je prostornejša kabina, z bistveno izboljšano ergonomijo na zadnji klopi. Za primer: potniki na zadnji klopi bodo imel za 29 milimetrov več prostora za noge, asimetrično deljiva zadnja klop pa se bo lahko pomikala za 180 milimetrov. Ob nazaj potisnjeni klopi je prtljažni prostor za 50 litrov večji in meri 520 litrov, ob klopi potisnjeni do konca naprej pa se razširi na 615 litrov.

A to še ni vse. Volkswagen bo spomladi prihodnje leto predstavil še Tiguan s podaljšano medosno razdaljo. Na voljo bo kupcem v ZDA in na Kitajskem, lahko pa se zgodi, da bo v prtljažni prostor možno namestiti dva dodatna sedeža.

Nemški proizvajalec vozil je za Evropo potrdil osem agregatov, od tega so štirje dizelski TDI in štirje bencinski TSI. Poleg pogona na sprednji kolesni par bo na voljo tudi izboljšan štirikolesni pogon 4Motion s sistemom 4Motion Active Control, ki omogoča vozniku individualen nadzor štirikolesnega pogona. Pri vseh različicah je opcijsko na voljo bolj terenski sprednji del s 25,6-stopinjskim vstopnim kotom (namesto 18,3-stopinjskim), novi Tiguan pa bo sposoben vleči tovor do 2.500 kilogramov.

Obstoječim varnostnim sistemom sta se pridružila še sistem za samodejno zaviranje po trku, abientalni sistem za nadzor spredaj z zaviranjem v sili in nadzorom pešcev.

Volkswagen je razkril tudi različico R-Line, ki ima nameščena 19-palčna platišča, v barvo karoserije obarvane zunanje elemente, strešni usmerjevalnik zraka ter športne sedeže in volan.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Divji križanec Seat Sport Cross na uradnih fotografijah
Prihodnost Mercedes-Benza v podobi dramatičnega koncepta IAA