Novice

Volkswagen uradno potrdil dva nova športna terenca

Volkswagen je uradno potrdil prihod dveh novih športnih terencev, ki bosta na ceste zapeljala v naslednjih nekaj letih.

John White, direktor Volkswagna v Avstraliji je ob lansiranju Škode Fabie v deželi tam spodaj dejal, da bo skupina v prihodnjih dveh letih pripravila dva nova modela – prvi bo pozicioniran pod modelom Tiguan, drugi pa nad tem priljubljenim športnim terencem. Manjši bo produkcijska različica koncepta Taigun, uvrščal pa se bo med kompaktne križance, kjer bo konkurenca Renault Capturju, Jeepu Renegade, Fiatu 500X, Nissan Jukeu in ostalim.

Taigun je vsestranski avtomobil, po tehnični plati blizu najsodobnejši Volkswagnovi družini malih avtomobilov, ki jo bo zaokrožil v smeri višjega razreda. Zunanjo obliko študije s pogonom na sprednji kolesni par skladno z aktualno Volkswagnovo oblikovalsko tehnologijo zaznamujejo markantne in prečiščene linije. Taigun je izjemno kakovostno in zmogljivo vozilo. V dolžino meri 3.859 mm, v širino 1.728 mm in v višino 1.570 mm. Medosna razdalja je glede na zunanjo dolžino velika. Rezultat: kratka previsa in kompaktna proporcionalna razmerja.

Kar se tiče večjega modela, je White potrdil le, da bo oblikovno poseben in bo očaral ljubitelje predvsem s svojim modnim videzom kot visoko zmogljivostjo. Slednji bo povzemal videz koncepta CrossBlue Coupe, ki so ga predstavili leta 2013 in bo uvrščen v premijski razred športnih terencev.

Do takrat bo Volkswagen razkril povsem novo generacijo modela Tiguan, ki bo imel nameščenih sedem sedežev in podaljšano medosno razdaljo. Na ceste bo zapeljal leta 2016.

Avtomobilizem.com (Vir: Worldcarfans. Foto: Volkswagen)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Hyundai i30 kot prvi predstavnik N performance oddelka
Rumena in rdeča karoserijska odtenka sta zopet v trendu