Novice

Volkswagen v 2016 z novo večopravilno enoto

Večina modelov v Volkswagnovi ponudbi bo leta 2016 prejela novo večopravilno enoto MIB II z nameščeno podporo za Apple CarPlay, Android Auto in MirrorLink. Sistem bo tvoril osnovo za Volkswagnovo povezljivostno platformo Car-Net.

Platforma povezljivih vozil Car-Net je razdeljena v tri kategorije – varnost in storitev, vodenje in obvestila in povezljivost z aplikacijami. Namesto razvoja povsem novega sistema so se pri Volkswagnu odločili sodelovali s številnimi tehnološkimi podjetji in ustvarili MIB II. Nemški proizvajalec trdi, da nova večopravilna enota prinaša nove razsežnosti v prilagodljivosti, fleksibilnosti in hitrosti. Edini vozili, ki ne bosta pridobili nove večopravilne enote, sta Eos in Touareg.

V primerjavi s prejšnjo je nova enota hitrejša, ima zaslon z višji resolucijo in boljšo grafiko. Zaslon na dotik je serijski na vseh modelih, kapacitivni senzor pa je na voljo pri večini izvedenk in prinaša hitrejše reakcijske čase pri upravljanju.

Osnovna različica prinaša 5-palčni zaslon Composition Color na dotik z AUX-in, SD, Bluetooth in USB priključki, ki se lahko sporazumevajo z Applovim iPhonom in iPodom. Composition Media prinaša zaslon z višjo ločljivostjo, v modelu Golf bo imela enota 6,5-palčni zaslon na dotik, medtem ko bo v drugih modelih nameščena enota imela 6,3-palcev. Med ostalimi funkcijami ponuja tudi integracijo App-Connect s pametnim telefonom, možnost pošiljanja tekstovnih sporočil preko Bluetootha, možnost povezave dveh mobilnih telefonov, dve mesti za SD kartici, pregledovalnik slik SiriusXM, HD radio in podpora za FLAC format.

Naslednji v ponudbi je Discover Media, ki prinaša 2.5D navigacijsko napravo, glasovni dostop, dodatne funckcije za električna vozila, predvidevanje lokacije s pomočjo nedavno uporabljenih lokacij, vnos destinacij preko hitrega iskanja in samodejne dopolnitve besed. Volkswagen e-Golf SEL Premium bo na voljo s posebno enoto Discover Pro, ki prinaša 8-palčni zaslon, 3D SSD navigation, Jukebox glasbeno skladišče z 10 gigabajti spomina, brezžično poveljivost, dodatne funkcije za električna vozila, DVD in poenostavljeno urejanje poti za navigacijo. Kupci, ki se odločijo za sistem Car-Net, bodo dobili dostop do funkcije Security&Service. Slednji prinaša samodejen klic v primeru nesreče, ročni klic v primeru nesreče, pomoč na cesti in določanje lokacije vozila v primeru kraje vozila. Ostale funkcije prinašajo oddaljen dostop do vozila, zaklepanje in odklepanje vozila na daljavo, pregled lokacije vozila, pregled odklenjenosti vozila in stanje odprtosti stekel.

Guide&Inform prinaša realen nadzor nad cenami goriv, športne rezultate, informacije o filmih, podatke o vremenu in realno stanje o stanju na cestah. S pomočjo App-Connect se enota lahko poveže s številnimi pametnimi mobilniki. Car-Net prihaja s šestmesečno preizkusno dobo, kasneje pa je na voljo za mesečno najemnino (17,99 dolarjev na mesec).

Avtomobilizem.com (Vir: Motor trend. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Volkswagen v 2016 z novo večopravilno enoto"


1 leto 7 meseci nazaj

Na prvi pogleda tale osnovni radio/navi zgleda ko kitajski.

Na obstoječem v 2016 Tiguanu sem testiral (tudi) Slo jezik. Se najdejo določeni deli kar slabo ali celo neprevedeni.
Prodajalec rekel, da so si po mnogo letih pregovarjanj vsaj to izborili.
Slovenske izgovorjave za navigacijo, še ni bilo.

1 leto 7 meseci nazaj

Nisem gledal datuma.. Komentar vseeno ni kaj veliko za spremenit 🙂

 
Španci so jih pošteno po prstih
Hekerji zdaj še nad Opel On-Star