Novice

Volkswagnov električni koncept I.D. Buzz gre v proizvodnjo

Vrača se Volkswagnov sloviti Microbus, saj naj bi po zadnjih podatkih Volkswagnov koncept I.D. Buzz koncept prešel v proizvodnjo.

Novico je za britanski AutoExpress razkril Herbert Diess, član uprave Volkswagna. ”Emocionalni avtomobili so pomembni za nas kot znamko. Imeli bomo Microbus, ki smo ga pokazali in za katerega smo se pred kratkim odločili, da ga bomo izdelali,” je dejal v intervjuju.

I.D. Buzz bo ob prehodu iz konceptne oblike obdržal polni električni pogon  ter bo slonel na novi modularni arhitekturi MEB, ki je razvita posebej za električna vozila skupine Volkswagen. Zaradi razmeroma velikih dimenzij bodo lahko vanj vgradili baterijski paket in s tem poskrbeli za več kot 300-kilometrski doseg po enotnem evropskem ciklu EPA. Koncept je imel sicer okoli 500 kilometrov dosega, vendar so do številke prišli le na podlagi predvidevanj, realno pa naj bi bil doseg nekoliko manjši.

Novodobni Microbus se lahko za zeleno luč zahvali predvsem dizelski aferi, saj mora Volkswagen izpolniti zaveze in pričeti razvijati več različnih električnih vozil. Hkrati morajo pričeti z gradnjo infrastrukture in promocije električnih vozil. Ker ima Volkswagnov mali avtobus nostalgično noto, bo to prodajo električnega modela še nekoliko pospešilo.

Prvi primerki naj bi na ceste zapeljali pred letom 2025, okvirna cena pa zaenkrat ostaja skrivnost.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Volkswagen)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Porsche si je še tretjič pokoril tekmece v Le Mansu
Prve slike prihajajočega Kiinega križanca