Novice

Prve slike prihajajočega Kiinega križanca

Potem ko so pri najstarejšem korejskem avtomobilskem proizvajalcu pred kratkim najavili prihod njihovega najmanjšega križanca, so sedaj prišle v javnost že prve slike.

Sestrski model Hyundai Kone, ki je bila predstavljena v prejšnjem tednu, vstopa v enega najbolj vročih avtomobilskih segmentov tega trenutka, kjer sicer kraljujejo modeli, kot so Nissan Juke, Renault Captur, Toyota C-HR in podobni. In čeprav še niso poznane tehnične podrobnosti prihajajočega križanca, bo po vsej verjetnosti enako velik kot Hyundaijev dvojček, ki meri 4.165mm x 1.800mm x 1.550mm.

Prav tako bi se znali pod motornim pokrovom znajti enaki pogonski sklopi kot pri Koni (dvolitrski štirivaljnik, 1,6-litski prisilno polnjeni T-GDi, litrski prisilno polnjeni trivaljnik T-GDi ter 1,6-litrski turbodizel), na voljo pa naj bi bila tudi opcija s štirikolesnim pogonom.

Kia Stonic – ime je sestavljanka angleških besed »Speedy« in »Tonic« – bo ponujala tudi možnost čedalje bolj modne personalizacije zunanjosti (dvobarvna karoserija) ter notranjosti, s čimer se želi približati mlajšim kupcem.

Stonic bo svetovni javnosti predstavljen na septembrskem avtomobilskem salonu v Frankfurtu.

Avtomobilizem.com (vir: Carscoops, foto: Autodato.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Prve slike prihajajočega Kiinega križanca"


mrtwelvetrees
6 leta 10 meseci nazaj

A bodo že spremenili enkrat ta okrogli airbag na volanu, ker je prav grdo !

 
Volkswagnov električni koncept I.D. Buzz gre v proizvodnjo
Pri Jaguarju počasi razkrivajo novo športno uporabno vozilo