Novice

Volkswagnov električni koncept I.D.

Volkswagen je s konceptom I.D. razkril kompaktno električno kombilimuzino prihodnosti, ki naj bi imela od 400 do 600 kilometrov dosega,

Pri nemškem proizvajalcu vozil so koncept I.D. označili kot prvega v floti “visoko inovativnih vozil”, ki naj bi označevala novo obdobje Volkswagna. Zasnovan bo na koncernski platformi MEB, ki naj bi predstavljala podlago vsem koncernskim elektičnim modelom.

Platforma MEB naj bi v potniški kabini pripomogla k povsem novem občutku prostornosti, koncept I.D. naj bi po prostornosti notranjosti spadal v razred Passata, medtem ko bi njegova zunanjost sodila v Golfov razred.

Koncept I.D. naj bi obenem prikazoval Vokswagnovo vizijo avtonomne vožnje, v njem je nameščen volanski obroč, ki se umakne v armaturno ploščo, ko avtomobil prevzame funkcijo upravljanja avtomobila.

Nova podoba koncepta se v veliki meri odmika od Volkswagnovega zadržanega oblikovanja in predstavlja podobo električnih avtomobilov prihodnosti.

Prihodnji uspeh električne mobilnosti je po besedah izvršnega direktorja skupine Volkswagen Matthiasa Muellerja v veliki meri odvisen od znatnega napredka na področju akumulatorjev in polnilne infrastrukture. Obenem je dodal, da pri proizvajalcu razvijajo hitre polnilne sisteme ter imajo načrte za postavitev polnilne infrastrukture na nemških avtocestah, ki bi bila namenjena daljšim vožnjam.

Pri Volkswagnu so v izjavi za javnost tudi zapisali, da bodo do leta 2025 prodali milijon električnih avtomobilov letno, kar je sicer manj, kot so napovedovali junija, ko so za enako obdobje napovedovali prodajo dveh do treh milijonov v naboru 30 povsem električnih modelov na letnem nivoju.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News Europe. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Novi Porschejev dirkalnik 911 GT3 Cup
Land Rover Discovery, najboljši družinski terenec