Novice

Land Rover Discovery, najboljši družinski terenec

Land Rover je po številnih napovedih le razkril peto generacijo Discover-ja, ki bo v prodajne salone zapeljala prihodnjo pomlad.

Novi Discovery želi biti v prvi vrsti udobno vozilo, s številnimi varnostnimi elementi in prilagodljivostjo, kot jo do sedaj še nismo videli. Peto generacijo modela so samovoljno poimenovali najboljši družinski športni terenec na svetu.

Zaradi uporabe lahkega aluminija so prihranili 480 kilogramov pri skupni masi, kljub nameščenim sedmim sedežem v treh vrstah. Poleg izboljšanih materialov v potniški kabini se novi Discovery pohvali z delno avtomatizirano vožnjo, velikim prtljažnim prostorom, devetimi priključki USB, priključno točko WiFi in 3.500 kilogrami vlečne sile.

Kljub dodobra spremenjenemu zunanjemu videzu so se oblikovalci opirali na 27-letno zgodovino. Prepoznavna usločena streha in nizek profil ostajata glavna atributa, toda k sreči so si nekaj oblikovalskih elementov sposodili pri konceptu Discovery Vision. Športni terenec dolžine 4.970 milimetrov bo kupce iskal s štirimi paketi opreme in dodatnim paketom Black Design. Serijsko bo opremljen z zračnim vzmetenjem, štirikolesnim pogonom, 19-palčnimi platišči in dvoconsko samodejno klimatsko napravo.

Med novimi elementi se je pojavil sistem za pametno podiranje sedežev. Mehanizem dovoli reprogramiranje sedežev s pomočjo kontrol v zadku vozila, na večopravilni enoti ali preko aplikacije na telefonu. Vse skupaj dopolni še sistem za lažje vstopanje potnikov, ki skupaj z zračnim vzmetenjem višino vozila zniža za 40 milimetrov in potnikom olajša vstop v vozilo. Impresivna je tudi prostornina prtljažnega prostora: ob podrti tretji klopi meri 1.137 litrov, ob podrti drugi klopi pa nastane 2.406 litrov prostora.

z 283 milimetri oddaljenosti od tal gre za terensko zelo zmogljivo vozilo. Zlahka zabrede v vodo do višine 900 milimetrov in se odpravi na najbolj zahtevne terene. S številnimi terensko obarvanimi tehnologijami gre pravzaprav za zelo zmogljiv paket, ki se ne ustraši niti zahtevnejšega terena.

Motorno paleto bo sestavljala nova družina agregatov Ingenium. Osnovni bo SD4 dvolitrski dizelski agregat, ki se mu bosta pridružila šestvaljna dizelski agregat TD6 in bencinski agregat SI6.

V prodajne salone bo novi Discovery zapeljal prihodnjo pomlad.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Land Rover.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volkswagnov električni koncept I.D.
Prvi Mercedesov superšportnik