Novice

Volvo bo v Los Angeles pripeljal koncept Time Machine

Volvo bo prihodnji mesec na avtomobilskem salonu v Los Angelesu razkril težko pričakovani koncept ”Time Machine”.

Informacije o prihajajočem konceptu ostajajo skrbno varovana skrivnost, a je švedski proizvajalec kljub temu, še pred uradnim razkritjem, posredoval v javnost nekaj drobcev. Koncept Time Machine bo slonel na najnovejši arhitekturi SPA (Scalable Product Architecture), ki si jo bo delil z najnovejšimi modeli XC90, S90 in V90.

Koncept je bil razvit v ameriškem centru Volvo za nadzor in koncepte v Kaliforniji in prinaša prvi vpogled v novo strojno in programsko opremo, ki bosta zaznamovali prihodnost mobilnosti. Anders Tylman-Mikiewicz, generalni direktor kalifornijskega centra, je dejal: ”Ne boste mogli potovati nazaj v času in spoznati zgodovinske legende ali iti v prihodnost spoznat svoje otroke. A s postavitvijo našega načrtovanega koncepta na arhitekturo SPA, slednji dobi potencial, d0 vozniku vrne znatno količino časa.”

Z zadnjim komentarjem je Tylman-Mikiewicz sprožil številna ugibanja, saj bi besedna zveza ”časovni stroj” lahko predstavljala avtonomno vozilo, ki bo vozniku prihranilo veliko časa. Volvo je znan po samostojnem razvoju programske opreme za avtonomna vozila in je pred nedavnim prikazal, kako sistem deluje v modelu XC90. Sto vozil XC90 v lastništvu uporabnikov bo pričelo s testiranjem sistema na javnih cestah Göteborga v letu 2017. Z letom 2020 pa naj bi bil sistem pripravljen za uporabo v ostalih vozilih.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Volvo.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nova litij-kisikova baterija bi lahko spremenila razvoj električnih vozil
Hyundai s samostojno znamko Genesis

Več vsebin

Novice

Novi XC90 bo prvi Volvo zgrajen na novi platformi SPA (Scalable Product Architecture)

Novice

Volvo bo v Los Angeles pripeljal koncept Time Machine

Novice

Volvo S90 bo še večje presenečenje kot XC90

Novice

Volvo nadgrajuje modele S90, V90 in XC90

Predstavitve

Volvo XC90: slovenska predstavitev

Novice

Volvo S90 v Detroitu

Novice

Volvo XC90 končno razkrit

Testi

Švedsko bojno kladivo

Volvo XC90 D5 Inscription AWD