Novice

Volvo bo v Los Angeles pripeljal koncept Time Machine

Volvo bo prihodnji mesec na avtomobilskem salonu v Los Angelesu razkril težko pričakovani koncept ”Time Machine”.

Informacije o prihajajočem konceptu ostajajo skrbno varovana skrivnost, a je švedski proizvajalec kljub temu, še pred uradnim razkritjem, posredoval v javnost nekaj drobcev. Koncept Time Machine bo slonel na najnovejši arhitekturi SPA (Scalable Product Architecture), ki si jo bo delil z najnovejšimi modeli XC90, S90 in V90.

Koncept je bil razvit v ameriškem centru Volvo za nadzor in koncepte v Kaliforniji in prinaša prvi vpogled v novo strojno in programsko opremo, ki bosta zaznamovali prihodnost mobilnosti. Anders Tylman-Mikiewicz, generalni direktor kalifornijskega centra, je dejal: ”Ne boste mogli potovati nazaj v času in spoznati zgodovinske legende ali iti v prihodnost spoznat svoje otroke. A s postavitvijo našega načrtovanega koncepta na arhitekturo SPA, slednji dobi potencial, d0 vozniku vrne znatno količino časa.”

Z zadnjim komentarjem je Tylman-Mikiewicz sprožil številna ugibanja, saj bi besedna zveza ”časovni stroj” lahko predstavljala avtonomno vozilo, ki bo vozniku prihranilo veliko časa. Volvo je znan po samostojnem razvoju programske opreme za avtonomna vozila in je pred nedavnim prikazal, kako sistem deluje v modelu XC90. Sto vozil XC90 v lastništvu uporabnikov bo pričelo s testiranjem sistema na javnih cestah Göteborga v letu 2017. Z letom 2020 pa naj bi bil sistem pripravljen za uporabo v ostalih vozilih.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Volvo.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nova litij-kisikova baterija bi lahko spremenila razvoj električnih vozil
Hyundai s samostojno znamko Genesis

Več vsebin

Novice

Volvo nadgrajuje modele S90, V90 in XC90

Novice

Prvi avtomobili Volvo S90 prihajajo s Kitajske v Evropo po železniških tirih

Novice

Volvo je upočasnil program Drive Me

Testi

Brezčasna skandinavska eleganca

Volvo V90 D5 AWD Inscription
Novice

Volvo S60 brez dizelskega agregata v ponudbi

Novice

Številni Uberjevi robotaksiji bodo znamke Volvo

Novice

Volvo XC40 bo varen in uporabnikom prijazen

Testi

Švedska renesansa

Volvo XC40 D4 A AWD Momentum