Novice

Volvo bo za modela 90 pripravil različici Polestar

Predstavnik Volva je za Motor Trend potrdil, da so se odločili trgu predstaviti modela V90 in S90 v izvedbi Polestar.

Novodobno sodelovanje med Volvom in (sedaj hišnim) predelovalcem Polestar zajema atraktivni zmogljivi izvedbi limuzinskega S60 ter karavana V60.

V pogovoru za Motor Trend je Peter Mertens, vodja raziskav in razvoja pri Volvu, potrdil, da sta v delu tudi različici Polestar najnovejših modelov V90 in S90, ki naj bi uporabnikom ponudili celo do 600 “konjskih moči”, kar bi jih postavilo ob bok prestižnih izdelkom nemških predelovalcev. Še največjo razliko bo predstavljal nabor pogonskih sklopov, ki bodo pri Volvu obsegali hibride, zasnovane na štirivaljnikih.

Trenutno najmočnejši izvedbi modelov S90 in V90 sta opremljeni s pogonom T8, ki združuje dvolitrski štirivaljnik z elektromotorjem v zmogljiv pogonski sklop, kot smo ga lahko preizkusili tudi v Volvu XC90. V modelih Polestar naj bi po Mertensovih besedah v podobni hibridni zasnovi motor z notranjim zgorevanjem nadomestili z dvolitrskim štirivaljnikom okvirne moči 450 “konjev”, prav tako pa naj bi nadgradili tudi moč elektromotorja.

Mertens zaenkrat ni napovedal časovnega okvirja prihoda obeh modelov Polestar V90 in S90, prav tako pa ni potrdil zmogljivejše izvedenke XC90 Polestar.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Motor Trend. Foto: Gašper Pirman, Polestar.)

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Citroën predstavil tri novosti, med njimi izstopa inovativno vzmetenje
Renault razkril športni Twingo GT